Öt bemutató lesz a jövő évadban a veszprémi Kabóca Bábszínházban

Kultúra, 2017.08.30

Öt bemutatója lesz a veszprémi Kabóca Bábszínháznak a jövő évadban, az intézmény szeptemberi, háromnapos mesefesztiváljának vendége pedig Takács Katalin színművész lesz, aki Az öreg kisasszony autósmeséi című előadást viszi színre - közölte szerdai veszprémi sajtótájékoztatóján az intézmény igazgatója.

Székely Andrea elmondta, hogy elsőként Balázs Béla A hét királyfi című meséjét viszik színre.

Az évad következő bemutatója Csukás István Ágacska című mesejátéka lesz, majd Arany János A fülemile című osztálytermi színházi előadását viszi színre a társulat, melyet felsősöknek és középiskolásoknak mutatnak majd be.

Timo Parvela finn író Miú és Vaú című bábjátékát Kolozsi Angéla rendezésében láthatják a nézők, az évad végén pedig C. M. Weber, A bűvös vadász című művét mutatják be, Harangi Mária rendezésében.

Sipos Tekla művészeti titkár arról beszélt, hogy szeptember 22. és 24. között 14. alkalommal rendezik meg a Mesefesztivált.

A rendezvénysorozat első napján Szántó Csaba hajóskapitány mesél a munkájáról és a balatoni hajózással kapcsolatos interaktív foglalkozásra várja a gyermekeket.

Szeptember 23-án, szombaton a Budaörsi Latinovits Színház vendégjátékaként, Az öreg kisasszony autósmeséi című egyszemélyes bábelőadást láthatják a nézők, Takács Katalin színművész előadásában, ezt követően pedig ismert veszprémiek mesélik el kedvenc történeteiket az érdeklődőknek.

A fesztivál zárónapján a Torzonborz visszatér című bábjátékot mutatja be a pécsi Bóbita Bábszínház.

Szántó Viktória dramaturg, a nemzetközi kapcsolatok felelőse elmondta, hogy szeptemberben Veszprémbe érkezik Belgiumból a Theater de Spiegel, a társulat háromévesnél fiatalabb gyermekeknek szóló produkciót mutat be szeptember 7-én, 8-án és 10-én.

Hozzátette: a Kabóca Bábszínház társulata kínai turnéra megy október 19. és 30. között a Hadede című babaszínházi előadással, melyet tíz alkalommal láthat a közönség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!