Pálfi György színházi rendezésével mutatkozik be a TRIP

Kultúra, 2017.10.15

Pálfi György filmrendező első színházi rendezésével mutatkozik be a TRIP az Újpesti rakparton található Zsilipben november 1-jén.

A TRIP helyspecifikus színház, vagyis egy-egy darab a történethez kapcsolódó, különleges terekben elevenedik meg. Az Engedj be! című darabot, első nagyszabású produkciójukat a nyitás előtt álló újlipótvárosi közösségi térben, a Zsilipben mutatják be, amely az MSZMP pártétkezdéje volt.

A TRIP előadásai rövid ideig, egy blokkokban láthatók. Az Engedj be! című darabot november 1. és december 31. között játsszák.

A TRIP Eli, a vámpírlány és Oskar, a magányt és bántalmazást egyre nehezebben viselő fiú vérrel átitatott szerelmének történetével mutatkozik be a Zsilipben - áll a szervezők az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A vámpíros szerelmi történetben szó esik iskolai erőszakról, függőségről, kiszolgáltatottságról. A darabokat társadalmi kampányok, szakmai programok és beszélgetések kísérik.

"Vér, iskolai erőszak, titokzatos gyilkosságok, még titokzatosabb kapcsolatok - mindez az egykori AVH-sok legfőbb találkozási terében" - olvasható a produkció ismertetőjében.

Mint felidézik, a svéd szerelmes horror regény megelevenedett már saját nyelvén filmen, készült belőle amerikai remake, Londonban színpadra állították. A darab írója John Ajvide Lindqvist, színpadra alkalmazta Jack Thorne, fordítója Szatai Zsófia.

Az engedj be! című darabot ezúttal Pálfi György, többek között a Szabadesés és a Taxidermia című film rendezője állítja színpadra, a szereplők között van Quintus Konrád, Szávai Viktória, Sörös Sándor és Szabó Simon. A látványvilág megalkotását a Kiégő Izzók vizuális csoport segíti.

Az előadás alkotócsapatának tagja Magács László, a TRIP kitalálója és indítója, aki korábban a Merlint, legutóbb pedig az Átrium Film-Színházat hívta életre.

A TRIP bázisa a Kassa hajó, innen indulnak útjukra helyspecifikus darabjaikkal, közben pedig különböző kulturális eseményeknek adnak otthont.

"Színház, zene, tánc, irodalom, képzőművészet, film, és egyedülálló módon az építészet. Együttműködve, és egymást erősítve keressük történeteinknek a legmegfelelőbb formát és teret, legyen szó klasszikusokról, kortárs művekről" - olvasható a TRIP-ről a honlapján.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!