Politikai rabok és kényszermunkások szervezetei kötöttek megállapodást egymással és a Fidelitasszal

Kultúra, 2017.03.17

Politikai rabok és kényszermunkások szervezetei kötöttek együttműködési megállapodást egymással és a Fidelitasszal. Az erről szóló megállapodást a szervezetek vezetői pénteken Budapesten, újságírók előtt írták alá.

A megállapodás értelmében négy szervezet - az 1945-56 közötti Magyar Politikai Elítéltek Közössége, a Recski Szövetség, a Történelmi Igazságtétel Bizottság és a Fidelitas - együttműködését megújították, és csatlakozott hozzájuk a Politikai Foglyok Országos Szövetsége, valamint az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége.

Böröcz László, a Fidelitas elnöke ismertette: az együttműködő szervezetek céljai között szerepel, hogy emlékhelyeket létesítve megörökítsék a kommunista diktatúra rémtetteit, és kegyeleti helyeket létesítenek az áldozatok emlékére. Céljuk továbbá, hogy megismertessék a nemzeti ellenállás tevékenységét a társadalom szélesebb rétegeivel, legfőképpen a fiatalokkal.

A politikai rabok és kényszermunkások szervezeteinek vezetői valamennyien a múlt megőrzésének és továbbadásának fontosságát hangsúlyozták, amely szerintük egyben garanciája annak, hogy soha többet ne történhessenek meg a kommunizmus gaztettei.

Az együttműködő szervezetek az emlékhelyek létesítése és gondozása mellett a jövőben közösen szerveznek kiállításokat, iskolai, lakossági programokat, vetélkedőket, kirándulásokat és táborokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!