Richie Kotzen új dalokkal a Dürer Kertben

Kultúra, 2024.05.27

Új dalait hozza Budapestre Richie Kotzen. Az amerikai gitáros, dalszerző, énekes július 4-én a fővárosi Dürer Kertben ad koncertet.

A több mint három évtizede a pályán lévő, 54 éves Kotzen a Poison, a Mr. Big és a Winery Dogs zenekarban is játszott, illetve játszik. Számos szólóalbumot adott ki, és ezúttal is készülő friss lemezéből hoz ízelítőt - közölte a szervező Livesounds hétfőn az MTI-vel.

A gitáros nemrég fejezett be egy 95 állomásos turnét a Winery Dogs-szal, és máris elkészült egy új, lendületes, gitárfókuszú dallal. A Cheap Shots című számot május 1-jén tette közzé, azóta a hivatalos videó is megjelent hozzá.

"Dalszerzőként kiírom magamból a kellemetlen érzéseket, így nem őrlődöm tovább, ha problémáim vannak. Lépj tovább és felejtsd el a gondokat - erről szól ez az új dal" - idézte a zenészt a közlemény.

Kotzen pályafutása a nyolcvanas évek végén indult, amikor fiatal gitártehetségként szerződtette a Shrapnel Records. Azóta több mint húsz szólóalbumot készített, egyik friss produkciója, a Smith/Kotzen duó az Iron Maiden gitárosával, Adam Smith-szel közösen jött létre és a munka 2021-ben érett albummá.

Legújabb dala egy teljes album hírnöke, amely az év második felében jelenik meg. Richie Kotzen ezzel párhuzamosan nyáron Európában, ősszel pedig az Egyesült Államokban turnézik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!