Romániában jelentősen nőtt a legnagyobb online könyvterjesztő forgalma

Kultúra, 2020.07.29

Jelentősen megnőtt a legnagyobb online könyvterjesztő forgalma Romániában a koronavírus-járvány idején: a Libris.ro idén 27 százalékkal több könyvet értékesített, mint a múlt év első hét hónapjában - közölte a Mediafax hírügynökség.

A legtöbb rendelés Bukarestből, Temesvárról, Kolozsvárról, Jászvásárról és Brassóból érkezett, átlagos értékük pedig 15 százalékkal növekedett, megközelítve a 100 lejt (72 ezer forint).

A recenziókkal és olvasói értékelésekkel ellátott könyvek a legkeresettebbek. A portál felmérése szerint, amelyre ezer olvasó küldte be válaszait, a vásárlók csaknem 20 százaléka a barátok javaslatai alapján választja ki a megvásárolt könyveket.

A járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások idején látványosan megnőtt a szépirodalom iránti érdeklődés a Libris portálján - írta a forgalmazó. Alex Michaelides Néma tanú című pszichológiai thrillerje volt a legkelendőbb a Libris.ro-n, de a május-július időszak toplistáját egy kortárs román szerző, Ela EH (Elena Eremencu) Bocsásd meg, hogy szerettelek című regénye vezette.

A szórakoztató irodalom nemzetközi szinten is bestsellernek számító könyvcímei közé az első hét legkeresettebb kötet közé - a bűnözőből a sarkköri Arctic Ultrát háromszor is teljesítő ultramaratonistává vált - Tibi Useriu 27 lépés című motivációs könyve is felkerült.

A 2009-ben alapított Libris.ro tavaly 2,3 millió könyvrendelést juttatott el 1,2 millió olvasónak - írta a Mediafax.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!