Számos kiegészítő program várja a közönséget a Magyar Mozgókép Fesztiválon

Kultúra, 2024.05.30

Számos kiegészítő program, köztük előadás, workshop, a Magyar Speciális Filmfesztivál és a Made in Hungary válogatás, valamint a S.E.R.E.G. című sorozathoz kapcsolódóan katonai szimulátorok és lézeres céllövölde is várja a közönséget a Magyar Mozgókép Fesztiválon, amelyet június 12. és 15. között rendeznek Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban.

Az új névre, MOZ.GO fesztiválra keresztelt rendezvényen június 13-án a veszprémi F(X)R Galéria és Médialaborban Az androidok álmodnak elektronikus bárányokkal című előadáson és workshopon Bedzsula Ádám kliprendező, kreatív producer, VJ és AI (artificial intelligence) művész a mesterséges intelligenciával való képalkotás eredetéről, múltjáról, jelenéről és potenciális jövőjéről beszél. Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek abba, hogy mi mindenre lehet használni a Stable Diffusion nevű, AI-alapú programot, hogyan alakítja át az AI az alkalmazott és képzőművészek munkamódszereit.

Június 13-án este a veszprémi Expresszóban bemutatkozik az immár 10 éves Magyar Speciális Filmfesztivál. A nemzetközi viszonylatban is egyedülálló filmes program fogyatékossággal, pszichiátriai betegséggel élő, illetve autista alkotók filmjeit és professzionális filmkészítők alkotásait mutatja be és értékeli. Lesz pódiumbeszélgetés is, amelyen részt vesz egyebek mellett Fábián Gábor, a Magyar Speciális Filmfesztivál igazgatója, Máté P. Gábor színművész és Varsányi Ferenc filmrendező, a speciális filmszemlék szakmai zsűrijének tagja.

Június 14-én délután a veszprémi Expresszóban levetítik a készülő S.E.R.E.G. című sorozat trailerét, utána beszélgetés lesz Helmeczy Dorottya vezető producerrel, Annus Péter producerrel, Dombrovszky Linda rendezővel, valamint Csórics Balázs főszereplővel. A Hangvilla bejáratánál az érdeklődők Gripen szimulátorokon és lézeres céllövöldében tehetik próbára rátermettségüket Csórics Balázzsal, megnézhetik, milyen is egy robotkutya, de lesz hatástalanított fegyverbemutató és beszélgetés is.

A Made in Hungary válogatásban június 15-én 19 órakor a veszprémi Hangvillában láthatják a nézők Jórgosz Lánthimosz Szegény párák című filmjét, amelyért Mihalek Zsuzsa berendező több szakmai elismerés között Oscar- és BAFTA-díjat is nyert. Aznap 21 óra 30 perckor a veszprémi História kertben, szabadtéren, óriás kivetítőn lesz látható a főként hazánkban forgatott világsiker, a Dűne 2 című amerikai kaland-sci-fi film, Denis Villeneuve rendezésében.

Az idei fesztiválon mintegy 100 filmet láthat a közönség - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!