Századik alkalommal adományozott orvosi eszközöket kórházaknak az Országos Jótékonysági Vadászati Közhasznú Nonprofit Kft.

Kultúra, 2024.05.27

Századik alkalommal adományozott orvosi eszközöket kórházaknak az Országos Jótékonysági Vadászati Közhasznú Nonprofit Kft.: hétfőn a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban adtak át mintegy hétmillió forint értékű adományt.

Századik alkalommal adományozott orvosi eszközöket kórházaknak az Országos Jótékonysági Vadászati Közhasznú Nonprofit Kft. Fejes László, a kft. ügyvezetője a magyar vadásztársadalom ünnepének nevezte a 100., jubileumi adományátadást, amely ezúttal is - mint minden korábbi alkalommal -, közvetlen segítséget nyújt a magyar gyerekeknek. Mint mondta, a vadászok karitatív programja 11 éves, ami azt is jelzi, hogy a vadászok jó emberek, hiszen idejüket és pénzüket áldozzák egy jó ügyért.

Megemlítette, hogy ezen időszakban az országban 23 helyszínen adtak már át adományokat összesen 221,7 millió értékben. Minden esetben gyermekosztályoknak vásároltak hiánypótló, korszerű orvosi eszközöket, összesen 389 darabot.

Schmidt József, a Velencei-tavi Vadásztársaság részéről felidézte, hogy egy vadászterületen kezdtek, ma már öt területen - a pázmándi, ráckeresztúri, martonvásári, seregélyesi és a velencei-tavi vadásztársaság területein - vadásznak a jótékonysági alkalmakon, s a kört országossá szeretnék bővíteni.

Szondi Rita, az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese elismerését fejezte ki a vadászoknak a sokadik adományért, amely mindig nagy segítség az egészségügyi ellátórendszernek és a teljes társadalomnak.

Kovács Attila, a kórház megbízott főigazgatója rámutatott arra, hogy nem véletlenül ők lettek a századik adományátadás helyszíne, hiszen Fejérből indult a kezdeményezés és az első adományozott is a fehérvári kórház volt. Példa nélkülinek nevezte a vadásztársadalom kezdeményezésének folytonosságát, amellyel mindig a gyermekek gyógyítását segítik.

Kálmán Andrea osztályvezető főorvos közölte, hogy a gyermekek magas szintű gyógyításához kaptak egy volumetrikus infúziós pumpát, amely az intenzív osztályon az infúzió és a gyógyszerkészítmények pontos adagolását segíti, egy csecsemő hallásvizsgáló berendezést, amelyet elsősorban az újszülöttek szűréséhez használnak, egy vér és infúzió melegítőt, amivel a készítményeket testhőmérsékletre tudnak melegíteni, illetve egy holter rekordert, amely a szívbeteg gyermekeknél ritmuszavar gyanúja esetén az EKG regisztrálásával segít a pontos diagnózis felállításában. (FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!