Szubjektív tárlatvezetések az IMM Breuer Marcell-kiállításán

Kultúra, 2017.02.13

Somlai Tibor belsőépítész tart szubjektív tárlatvezetést szerdán az Iparművészeti Múzeum (IMM) Breuer újra itthon című kiállításán, amely a Bauhaus legjelentősebb magyar építészeinek tervezőasztalát, munkakörnyezetét mutatja be.

Az IMM programsorozatában közismert személyek - írók, költők, rendezők, színészek - a megszokott művészettörténészi nézőpontból kilépve, személyes történetekkel, saját életükből vett példákkal vagy egy másik művészeti ág bekapcsolásával nyitnak új szemlélődési lehetőséget a Breuer újra itthon című kiállításhoz - közölte a múzeum hétfőn az MTI-vel.

Somlai Tibor a kortárs magyar belsőépítészet egyik legeredetibb hangvételű képviselője; sokoldalú alkotó, aki tervezett magánlakásokat és közintézményeket, üzleteket és vendéglátó-ipari létesítményeket. Munkái - zömmel bútorok, olykor ruhák - révén számos alkalommal önálló kollekcióval szerepelt a Lakástrend és design kiállítások bemutatóin, de különleges installációival számos tárlat sikeréhez is hozzájárult - emlékeztet az IMM.

A Breuer Marcell eredeti íróasztalát is felvonultató kiállításhoz kapcsolódóan február 22-én a tárlat kurátorai Körner András művelődéstörténésszel beszélgetnek, a tavasz folyamán pedig szubjektív tárlatvezetést tart mások mellett Térey János költő és Háy János író is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!