Tíz produkció a Komlói Amatőr Színházi Találkozó idei versenyprogramjában

Kultúra, 2024.05.23

Tíz - köztük egy muravidéki és egy vajdasági - társulat méretteti meg magát a május 30. és június 2. között zajló Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) versenyprogramjában - közölték a seregszemle szervezői az MTI-vel csütörtökön.

A jubileumi, tizedik alkalommal megrendezett fesztivált a helyi Súgólyuk Színház Tiszta röhej! produkciója nyitja, míg a Mecsek túloldaláról, Pécsről az Escargo Hajója érkezik az Életfélelem című darabbal. Ugyancsak a megyeszékhelyről jön a Janus Egyetemi Színpad A professzor vallomása előadással. A székesfehérvári Szabad Színház A szent család abszurd komédiával, míg a szintén fehérvári Örökség Csoport a Feszített víz című különleges előadással vendégeskedik az egykori bányászvárosban, Rejtő Jenő klasszikus művével, az Úrilány szobát keres bohózattal pedig a körmendi Kastély Színház szórakoztatja a közönséget.

A bajai Rábl Színpad Szent Johanna életét bemutató Johann című kamaradrámájával vesz részt a fesztiválon, a pápai SK Társulat pedig Örkény István klasszikus művével, a Tótékkal szerepel a műsorban.

Idén is lesznek határon túli produkciók a seregszemlén: a lendvai LeSzSZ Társulat Egressy Zoltán népszerű darabját, a Portugált mutatja be, a bácskertesi Sturcz József Színjátszó Csoport pedig a Sárga csikó című népszínművel vesz részt a versenyprogramban.

Az előadásokat idén is szakmai zsűri értékeli: Németh Ákos, József Attila-díjas drámaíró, műfordító, Regős János rendező, a Magyar Szín-játékos Szövetség elnöke, Pataki András Jászai-díjas rendező és Básti Andrea színész, drámatanár szerepel a döntnökök között.

Off-programként Horváth Kornél és Orosz Zoltán Repülő kezek címmel ad koncertet, jön Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák formáció, Huzella Péter, továbbá színpadra áll a Másvilág, valamint a SeHolNap együttes.

A közleményben kitértek arra, hogy a jubileum kapcsán megjelenik Varga Róbert újságíró könyve, A KASZT-sztori, amely személyes hangnemben megírt krónikáskönyvként sok képpel mutatja be a fesztivál eddigi történetét.

A fesztivál részletes programja a KASZT hivatalos Facebook oldalán olvasható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!