Vető Orsolya Lia festményeiből és kilenc keramikus műveiből nyílik kiállítás a Virág Judit Galériában

Kultúra, 2024.05.29

Vető Orsolya Lia fiatal festőművész közel 30 alkotása és kilenc kerámiaművész 21. századi kreációi láthatóak a pénteken nyíló dupla tárlaton a Virág Judit Galériában.

Vető Orsolya Lia a kortárs szcéna egyik legizgalmasabb és legkeresettebb festőművésze, magángyűjtemények mellett művei a Magyar Nemzeti Bank kortárs kollekciójában is megtalálhatóak - olvasható a Virág Judit Galéria MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.

Mint írták, művészetét áthatja a dinamikusság, ösztönösen és vakmerően használja a színeket, formákat, dimenziókat.

A közleményben idézik a festőművészt, aki elmondta, hogy 2020 és 2024 között készült festményeit hozta el erre a kiállításra: két sorozatból válogatott, a Biophilia és a Folyékony időszeletek (Liquid Slices of Time) szériákból.

Vető Orsolya Lia festményeinek Az olvadás mintázatai című tárlat ad otthont a galériában.

Ugyancsak péntektől látható a Virág Judit Galériában A szilikát legjava című kiállítás: A Zsdrál Art Kortárs Művészeti Galériával közösen megvalósuló tárlat a kortárs kerámiaművészet sokoldalúságát mutatja be nyolc magyar, pécsi kötődésű és egy nemzetközi művész alkotásain keresztül.

Húsz éve a Zsolnay kerámiakultúra elkötelezett támogatói vagyunk, sokat teszünk azért, hogy az egész világon egyre többen ismerjék és elismerjék a pécsi gyár alkotásait - idézik a közleményben Kelen Annát, a Virág Judit Galéria művészettörténészét.

Mindkét tárlat július 12-ig látogatható ingyenesen. A kiállított művek megvásárolhatók a galériában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!