Visszatérő címmel mutat be ifjúsági előadást Kolibri Színház

Kultúra, 2017.10.16

Visszatérő címmel különleges ifjúsági előadással készül az idei évadban 25 éves jubileumát ünneplő Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház: az évfordulóhoz kapcsolódó darabot október 24-én, kedden mutatják be.

Czukor Balázs legújabb rendezése a színház alapító tagjainak személyes élettörténeteiből meríti anyagát - olvasható a színház MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint írják, a történetek, életesemények generációkon átívelve szólnak a máról, gyerekkorunkról, kamasz éveinkről, szüleinkkel kialakított kapcsolatunkról, saját szülői hivatásunkról.

"Az előadás azt a kérdéskört járja körül, hogy mennyiben határozzák meg életünket szüleink cselekedetei és elvárásai, miként módosul a szülőkhöz és a gyerekkori élményekhez fűződő viszonyunk az évek során, és miért érdemes, ha egyáltalán érdemes, felfedni és megérteni a korábbi események hátterét" - áll a produkció ismertetőjében.

Az előadást követő drámafoglalkozáson színházi nevelési szakembereket bevonva az alkotók a nézőkkel közösen keresik kérdéseikre a választ.

A forgatókönyvet Czukor Balázs és Surányi Nóra írta. A tervező Orosz Klaudia, a zene és a látvány Gutema Dávid és Mikulán Dávid munkája, a színházi nevelési program vezetője Gyevi-Bíró Eszter.

A főbb szerepeket Bodnár Zoltán, Farkas Éva, Gazdag László, Kormos Gyula, Meixler Ildikó, Mult István, Németh Tibor, Sallai Virág, Szívós Károly, Tisza Bea és Török Ágnes játsszák.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!