Woody Allen Szentivánéji szexkomédia című művét mutatja be a Pesti Színház

Kultúra, 2017.02.22

Woody Allen Szentivánéji szexkomédia című művét mutatja be pénteken a Pesti Színház, az orosz Alekszandr Bargman rendezésében. A film színpadi változata Magyarországon először a Pesti Színházban látható.

Az előadás főbb szerepeit Kern András, Hegyi Barbara, Seress Zoltán, Bata Éva, Telekes Péter és Péter Kata alakítja.

A darab alaphelyzete szerint Andrew, a bogaras feltaláló és kissé boldogtalan felesége, Adrian a Szent Iván-éji hosszúhétvégére fogadják barátaikat. Leopold professzor arra készül, hogy feleségül vegye a vonzó Arielt, akinek egykor kapcsolata volt Andrew-val, aki mindent tagad. Megérkezik Maxwell is, a nőcsábász orvos, oldalán friss szerzeményével, a csinos ápolónővel, Dulcyval - olvasható az előadásról a Vígszínház MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Mint írják, Alekszandr Bargman sajátos stílusban és játékos nagyvonalúsággal állít elénk váratlanul merész fordulatokba hajló helyzeteket.

"Nagyszerűen érzem magam, szabad lehetek és hatalmas az alkotói kedvem. Csodás színészeim vannak, és nagyon hálás vagyok, hogy velük, ilyen légkörben dolgozhatok" - idézik a közleményben Alekszandr Bargmant, aki hozzátette: ritkán találkozhat hat ilyen erős színészegyéniséggel.

A rendező elárulta, egy dologban biztosak voltak alkotótársaival a munka kezdetén: nem akartak olcsón nevettető előadást létrehozni, illusztrálni a birtokot, az erdőt, hat színészt kínosan nevetséges helyzetbe hozni. A rendező Anvar Gumarov díszlettervező munkájára is kitért, akivel a Vígszínház társulata már a Földrengés Londonban című produkció alkalmával is együtt dolgozott. Az előadás legerősebb mozgatórugója egy "doboz". Itt jelenik meg maga az erdő, a szerelem, az erotika, és Woody Allen értelmezésében mindannyiunk álmai, amelyekről azt szeretnénk, hogy megvalósuljanak - fogalmazott a rendező.

A közleményben Hegyi Barbarát is idézik, aki az új előadást három szóval jellemezte: "mulatságos, átélhető és nagyon szeretetre méltó". Kern Andrással nem először játszanak együtt Woody Allen-filmből készült előadásban, a Játszd újra, Sam! című darabban hosszú évek óta partnerek. Maga az előadás 33 éve van repertoáron, főszereplője azóta is Kern András.

A Szentivánéji szexkomédia című előadás további szerepeiben Réti Nóra, Bach Zsófi, Benkő Bence Dániel és Bergendi Áron látható, a darab jelmeztervezője Pusztai Judit, a dramaturg Perczel Enikő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!