Önkormányzat 2019 - Kocsis Máté: gazemberdolog, amit az ellenzék a Lackner-ügyben csinál

Önkormányzati választás, 2019.11.09

Nevetséges, gyáva és gazemberdolognak nevezte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Facebook-bejegyzésében, hogy az MSZP kizárta a pártból, majd a kispesti képviselő-testület mégis az önkormányzat egyik bizottsága vezetőjének választotta a korrupciógyanúba keveredett Lackner Csaba képviselőt.

A kormánypárti politikus az ellenzékieknek címezve szavait, bejegyzésében azt firtatta, "az milyen, hogy a kampány után végre felismertétek a kokainos videón a Lopós Lacknert, majd kizártátok a pártból, elhatárolódtatok tőle, de azért most megválasztottátok a lakásügyi bizottság vezetőjének, aztán pedig közlitek, hogy hibás volt a lista?"

"Mi ez? Nevetséges, gyáva, gazemberdolog! Gondolom kellett a szavazata a korrupcióellenes csomaghoz" - fogalmazott Kocsis Máté.

Az október 13-i önkormányzati választás előtt Lackner Csabáról olyan felvételek kerültek nyilvánosságra, amelyeken közpénzek ellopásáról, önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszél. A politikust a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd jelöltjeként 46 százalékos többséggel újraválasztották egyéni képviselőnek a főváros XIX. kerületének hetes választókörzetében.

Az MSZP október végén kizárta a pártból Lackner Csabát.

A kispesti képviselő-testület alakuló ülésén az önkormányzat a szociális és lakásügyi bizottsága alelnökének választotta a képviselőt. Gajda Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármester azt mondta, véletlenül hibás előterjesztést nyújtottak be, és újra fognak szavazni a bizottsági helyről.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!