Ukrajnai háború - Menczer Tamás: békepárti és szuverenista vezetők kellenek a tagállamok élére és június 9-én Brüsszelbe

Orosz-ukrán háború, 2024.05.04

Békepárti és szuverenista vezetők kellenek a tagállamok élére és június 9-én Brüsszelbe - mondta a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban.

Menczer Tamás szerint a NATO és az európai vezetők is egyre inkább azt mondják, hogy "ez a mi háborúnk", ami azt is jelenti, hogy "ezt addig akarják folytatni, amíg meg nem nyerik", amíg Ukrajna nem győz, és az "oroszokat kiverik" Ukrajna területéről.

A magyar kormány azonban azon az állásponton van, hogy ez nem a mienk, és senki sem nyer, ezért nem szabad folytatni - jelentette ki.

A politikus a korábban külügyi államtitkárként általa látott jelentésekre hivatkozva azt mondta, mindenki, a NATO és az európai politikai vezetők is tudják, hogy Ukrajna nem fogja megnyerni ezt a háborút, ennek ellenére "különböző politikai és gazdasági érdekek miatt folyamatosan a háborút tolják tovább és tovább".

Ezért kellenek békepárti és szuverenista vezetők a tagállamok élére is, és Brüsszelbe is - hangoztatta Menczer Tamás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!