Férfi kézilabda MK - Fölényes sikerrel jutott döntőbe a Szeged

Pick Szeged, 2018.04.14

A MOL-Pick Szeged húsz góllal legyőzte a Csurgói KK csapatát a férfi kézilabda Magyar Kupa szombati, első elődöntőjében a debreceni Főnix Csarnokban.

A szegediek 19. alkalommal jutottak a kupadöntőbe. Eddig hatszor nyerték meg a sorozatot, kétszer körmérkőzéses rendszerben.

A Szeged ellenfele a 15.15 órakor kezdődő Veszprém-Balatonfüred elődöntő győztese lesz a vasárnapi döntőben.


Eredmény,

férfi Magyar Kupa, elődöntő:
MOL-Pick Szeged - Csurgói KK 37-17 (19-7)
-----------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Sigurmansson 9, P. Rodriguez 6, Zsitnyikov 4, illetve Gazdag 4


A szegediek közül mindenki egészségesen várta a négyes döntőt, a szombat délutáni találkozón csak Mario Sostaric hiányzott a keretükből.

Öt perc után dobta első gólját a Csurgó, de ellenfele addig már négyszer is eredményes volt, mert hatékonyan fejezte be gyors ellenakcióit. A játék képe a folytatásban sem változott, José Manuel Sierra kapus egyre jobban védett, így a 22. percben már tíz találat volt a különbség (15-5), ami a szünetig tovább nőtt.

A somogyiak a második félidő elején több mint hét percig nem találtak be, majd a vezetőedzők mindkét oldalon úgy döntöttek, hogy legjobbjaikat pihentetik a vasárnapi fellépésre. A rendkívül egyoldalú meccs vége előtt öt perccel már húsz gól volt a csapatok között, és Alen Blazevic találata azt is jelentette, hogy a szegedi mezőnyjátékosok közül mindenki betalált legalább egyszer.


később:

elődöntő:
Telekom Veszprém-Balatonfüredi KSE 15.15

vasárnap, helyosztók:
a 3. helyért 15.15
döntő 17.45
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!