Férfi kézilabda BL - A Szeged dán, a Veszprém horvát csapattal játszik a nyolcaddöntőben

Pick Szeged, 2017.03.12

A MOL-Pick Szeged a dán Bjerringbro-Silkeborg csapatával, a Telekom Veszprém pedig a horvát PPD Zagreb együttesével játszik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Férfi kézilabda BL - MOL-Pick Szeged - Vardar Szkopje A dán együttes a csoportkör utolsó, 14. fordulójában házigazdaként 37-32-re legyőzte a svájci Kadetten Schaffhausen együttesét vasárnap, így az A csoport hatodik helyén zárt. A vendégek magyar válogatott irányítója, Császár Gábor két gólt szerzett.

Továbbjutás esetén a szegediek a HBC Nantes - Paris Saint-Germain francia párharc győztesével találkoznak a negyeddöntőben.

A B csoportban a Vardar Szkopje legyőzte a Kristianstadot, így a PPD Zagreb maradt a hatodik helyen. Amennyiben a veszprémiek továbbjutnak, a francia Montpellier és a címvédő lengyel Kielce párharcának győztesével kerülnek szembe a kölni négyes döntőbe jutásért.

A magyar válogatott Jamali Iman fehérorosz csapata, a Meskov Breszt a német Flensburggal csap össze a nyolcaddöntőben.


Az A csoport végeredménye: 1. Barcelona (spanyol) 25 pont, 2. Paris Saint-Germain (francia) 24, 3. Telekom Veszprém 18, 4. Flensburg-Handewitt (német) 15, 5. THW Kiel (német) 12, 6. Bjerringbro-Silkeborg (dán) 8, 7. Orlen Wisla Plock (lengyel) 8, 8. Kadetten Schaffhausen (svájci) 2


A B csoport végeredménye: 1. Vardar Szkopje (macedón) 20 pont, 2. Vive Tauron Kielce (lengyel) 18, 3. MOL-Pick Szeged 17, 4. Rhein-Neckar Löwen (német) 17, 5. Meskov Breszt (fehérorosz) 14, 6. PPD Zagreb (horvát) 9, 7. Celje Pivovarna Lasko (szlovén) 9, 8. IFK Kristianstad (svéd) 8


Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény rangsorolt. Az A és a B csoport győztese a negyeddöntőbe került, a 2-6. helyezettek pedig a nyolcaddöntőben folytatják a szereplésüket. A párharcok első mérkőzéseit március 22. és 26. között, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik.


A nyolcaddöntő párosítása:
HBC Nantes (francia) - Paris Saint-Germain
Montpellier (francia)-Vive Tauron Kielce
PPD Zagreb - Telekom Veszprém
Bjerringbro-Silkeborg - MOL-Pick Szeged
Meskov Breszt - Flensburg-Handewitt
THW Kiel - Rhein-Neckar Löwen
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!