Deki a Pickben szeretne játszani! - Egy váratlan nyári játékosmozgás története

Pick Szeged, 2018.06.28

Viszonylag nagy meglepetést okozott a múlt héten, hogy Dean Bombac újra Szegedre szerződött, két éves lengyelországi kitérőt követően.

Dean Bombac Korábbi cikkünkben már olvashattak a csapat új igazolásairól, ezúttal Szögi Nándor a MOL Pick Szeged Operatív igazgatója Bombac vissza-, és Stas Skube eligazolásáról osztott meg velünk néhány tudnivalót.

  • Sokakat meglepett az, hogy a korábbi közönségkedvenc, Dean Bombac újra Szegedre igazolt. Lehetett olyanokat hallani, hogy a menedzserén keresztül ő vette fel a Szegeddel a kapcsolatot, mert Kielcében kevés játéklehetőséget kap. 

Valóban Dean Bombac menedzsere hívott fel engem azzal, hogy Deki ott ül mellette, s ragaszkodott ahhoz, hogy hívjon fel minket, mert nálunk szeretne játszani. Természetesen örömmel vettük a megkeresést, s miután Dr. Szűcs Ernő Péter, a PICK Kézilabda Zrt. Igazgatóság Elnöke jóváhagyta, megegyeztünk a játékos visszatéréséről. Annyi kérésünk volt, hogy a Kielcével rendezze saját helyzetét. Ebben az esetben valóban egy hirtelen és meglepetésszerűen jött lehetőséget használtunk ki.

  • Gondoltatok ezek után arra, hogy valamelyik irányító majd titeket megkeres és közös megegyezéssel, kezdeményezi saját szerződésének felbontását? 

Beszéltünk erről az opcióról házon belül. Zsitnyikovval balátlövőként számolunk, és a Canellas-Skube-Bombac hármasból az edzői stáb szakmai döntése lett volna, hogy mikor kit játszat. Nagyon hosszú lesz most is a szezon. A Bajnokok Ligája mellett ott van a bajnokság, valamint a honi szövetség döntésének értelmében a kupába is hamarabb kell csatlakoznunk. Ám azt elmondtuk korábban is, ha valaki menni szeretne, akkor korrekt feltételek mellett nem gördítünk az elé akadályt.

  • Ez az irányító, aki elment végül, Stas Skube lett. Pedig sokan esetleg pont Zsitnyikovra gondoltak. 

Skube kérvényezte szerződésének felbontását. Beszélt többször a szakmai stábbal, és nyilván úgy látta, hogy nem biztosított neki olyan mértékű játéklehetőség, mint a korábbiakban, és ezért nem látta helyét ebben a csapatban. Én a menedzserével beszéltem, és nekik határozott kérésük volt, hogy elhagyhassa Skube a csapatot. Ezt megbeszélve a szakmai stábbal, nem láttuk akadályát a kérés teljesítésének.

  • Ha már korábban a bajnokságokat említetted, a Veszprém a maga részéről úgy tűnik, mégis csak lehetséges, hogy részt vesz a SEHA liga jövő évi küzdelmeiben. A Szeged részéről ez még mindig nem opció? 

A SEHA Liga mindig keres új, csatlakozni szándékozó csapatokat, Lengyelország felé is érdeklődik. Nálunk nem téma a csatlakozás.

  • A BL-re és a bajnokságra nézve is, akár lesz új igazolás, akár nem, egy nagyon erős csapat képe látszik kirajzolódni. 

Valóban. 11 év után bajnokok lettünk, de talán a keret erősségét illetően még erre is rá tudtunk tenni egy lapáttal. Nyilván nagyobb lett volna a variációs lehetőség, ha Skube marad, de remélhetőleg így sem lesz okunk panaszra.

  • Mikor kezdi meg a felkészülést a Szeged és mik lesznek a fontosabb felkészülési állomások?

A nyári szünet után július 22-én az immár hagyományosnak nevezhető Pick-nik rendezvénnyel kezdjük a szezont. Ezt követően a szlovéniai Roglán veszünk részt edzőtáborban. A visszatérést követően első körben Szegeden fogunk pályára lépni. Biztosan részt fogunk venni egy négy csapatos felkészülési tornán Ukrajnában augusztus 24 és 26 között.
(Webrádió)

Címkék

Mol-Pick Szeged Dejan Bombac Stas Skube
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!