Szerezzen naprakész tudást a biztonsági adatlapok és PCN veszélyes keverék bejelentések kapcsán!

PR-cikkek , 2024.05.23

Az érintett cégek tisztában vannak vele, hogy a kémiai biztonság egy folyton változó terület, amelynek igen nehéz minden szempontból megfelelni, nem könnyű tehát laikusként értelmezni és alkalmazni is a jogszabályokban olvasható rendelkezéseket.

Kísérlet Gondot okozhat annak eldöntése is, hogy mely esetekben szükséges biztonsági adatlap, valamint mikor kell a PCN (veszélyes keverék) bejelentéssel foglalkozni.  

Amennyiben szeretne naprakész tudást szerezni, az InnovaTox MSDS és PCN kézikönyvének segítségével megszerezheti az alapokat. Természetesen a közös együttműködésre is lehetőség nyílik.

Miről informálódhat a tudáscsomagból?

A biztonsági adatlapok tartalmi követelményeiről, illetve arról is, hogy kinek és mikor szükséges PCN bejelentéssel foglalkoznia, hogy mit jelent az UFI kód, és milyen célból jött létre, használata miért elengedhetetlen veszélyes keverékek esetében. Továbbá az előbbiek jogszabályi hátteréről is olvashat.

Hasznos információkkal gazdagodhat általánosságban a hatósági ellenőrzésekkel kapcsolatosan is, valamint extra szakértői tippekkel, amelyekkel könnyebben igazodhat el a kémiai biztonság területén.

Mikor érdemes szakértői segítséget igénybe venni?

Amennyiben a cége vegyi anyagokkal foglalkozik, és szeretne maximálisan megfelelni a rendelkezéseknek, és eleget tenni a jogszabályoknak, beleértve a kötelező bejelentéseket, valamint adatlapok elkészítését is, dönthet úgy, hogy szakemberekhez fordul. Az InnovaTox Kémiai Biztonsági Tanácsadó Iroda szakértői csapata nemcsak értékes tudásanyagot kínál, hanem hosszú távú együttműködési lehetőségeket is.

Az alábbi területeken számíthat rájuk: biztonsági adatlapok készítése és fordítása, PCN bejelentések készítése, módosítása, egyéb bejelentések lebonyolítása (OSZIR/KBIR), kémiai biztonsági tanácsadási szolgáltatások, valamint új üzletáguk révén már munkavédelmi vonalon is szakértői segítséget kaphatnak az InnovaTox-tól. Ezenfelül az anyagok regisztrálását is elvégzik az EU-ban a REACH rendeletnek megfelelően. Továbbá a biocid termékek engedélyezése során is számíthat a szakmai segítségükre.  

Ha pedig kémiai kockázatértékelés készítése vagy vízkezelő szerek engedélyeztetése van tervben, szintén érdemes az InnovaTox szakértői csapatához fordulni.

Hogyan történik nagy vonalakban egy PCN bejelentés?

Első lépésként regisztrálják az Ön vállalkozását az ECHA felületén, majd a belépést követően létrehoznak az Ön cége számára egy “Company Profilt”. Ezután UFI kódot generálnak minden terméknek, elkészítik a termékhez tartozó dossziét (amely számos kémiai biztonsági információt tartalmaz) majd következhet a termékek bejelentése a PCN portálon.

Mivel a kémiai biztonság területe igen szerteágazó és komplex, egyszerre több kötelezettséggel is számolni kell annak érdekében, hogy valóban a rendelkezéseknek megfelelően működhessen a vállalata. Szerezzen naprakész tudást a biztonsági adatlapok és PCN bejelentések kapcsán, ha pedig maximálisan a jogszabályi háttér alapján tevékenykedne és szakértőkre bízná a kémiai biztonsággal kapcsolatos teendőket, teljes körű szolgáltatást is választhat.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!