Legfrissebb

Még több...


TV műsor

Buszmegállóban várakozók közé hajtott egy palesztin Ciszjordániában - FRISSÍTÉS (új: katona az áldozat)

Terrorizmus, 2017.04.06

Buszmegállóban várakozó katonák közé hajtott gépkocsijával egy palesztin támadó a ciszjordániai Ofra településen, a gázolásban egy izraeli katona meghalt, egy másik pedig megsebesült - adta hírül az izraeli közszolgálati rádió csütörtökön a rendőrség közlése alapján.

A megölt 20 éves fiatal a Rámalláh melletti Talmon telepesfaluban élt és a Goláni elitalakulatnál töltötte katonai szolgálatát - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

Szemtanúk szerint a támadó a buszmegállóhoz közeledve gyorsított - ami tette szándékosságára utal -, és autójával a várakozók közé hajtott. Az elgázolt 20 éves izraeli katona a helyszínen belehalt sérüléseibe, egy másik, 19 éves társát könnyebb sérülésekkel egy jeruzsálemi kórházba szállították.

A 21 éves palesztin merénylőt, aki a ynet szerint a közeli Szilvád faluba valósi, a kiérkező biztonságiak őrizetbe vették.

Hasonló gázolásos támadást legutóbb januárban követtek el Izraelben, amikor egy jeruzsálemi merénylő teherautójával városnéző túrán lévő katonák közé hajtott, megölt négy katonát, tizenötöt pedig megsebesített.

2015 ősze óta számos késeléses, gázolásos és fegyveres merényletet próbáltak elkövetni palesztinok, s ezekben a támadásokban 42 izraelit, valamit két amerikai turistát öltek meg. A szóban forgó esetekben az izraeli biztonságiak 241 palesztint támadót öltek meg.

A másfél éve tartó erőszakhullám Izrael szerint az uszító palesztin politika miatt robbant ki. A palesztinok viszont úgy vélik, hogy a több évtizedes izraeli megszállás és a saját államiságuk megszületésének késlekedése okozta frusztráltság vezet az újabb és újabb merényletekhez.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!