Donald Trump, amerikai elnök Washingtonba várja az egyiptomi elnököt

Terrorizmus, 2017.01.23

Donald Trump amerikai elnök támogatásáról biztosította Abdel Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnököt a terrorizmus elleni harcban és jelezte, hogy Washingtonba várja őt.

Donald Trump hétfőn folytatott telefonbeszélgetést az egyiptomi elnökkel - közölte a az amerikai elnök szóvivője. Abdel Fattáh esz-Szíszi látogatásának időpontjáról még egyeztetnek a diplomáciai csatornákon.

A két politikus megvitatta a terrorizmus problémáit, és az amerikai elnök elismerését fejezte ki Egyiptom elnökének a terrorizmus elleni küzdelemben kifejtett tevékenységéért. Trump egyúttal megerősítette, hogy Washington változatlanul elkötelezetten támogatja Kairót.

A két elnök mintegy egy hónappal ezelőtt beszélt egymással legutóbb, akkor Trump - még nem beiktatott elnökként - arra kérte Abdel Fattáh esz-Szíszit, hogy járjon közben az Izraelt elítélő, akkor még készülő ENSZ BT-határozat ügyében, Izrael javára. Az egyiptomi elnök, aki részt vett a Biztonsági Tanács izraeli telepítéspolitikát elítélő határozatának kidolgozásában, ezt követően a határozat elfogadásának késleltetését szorgalmazta. A BT-határozatot azonban elfogadták, mert az Obama-adminisztráció úgy döntött, hogy az Egyesült Államok tartózkodik a Biztonsági Tanács szavazásán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!