Iráni-amerikai viszály - NATO: a katonai szövetség nagyobb mértékben járulhat hozzá a régió stabilitásához

Terrorizmus, 2020.01.08

Telefonbeszélgetést folytatott Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Donald Trump amerikai elnökkel, akivel egyetértett abban, hogy az észak-atlanti szövetség nagyobb mértékben járulhatna hozzá a közel-keleti térség stabilitásához és a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemhez - közölte a NATO sajtószolgálata szerdán.

A két vezető azt követően beszélt egymással, hogy Irán hajnalban rakétatámadást hajtott végre Irakban az Egyesült Államok vezette nemzetközi erők ellen, megtorlásul azért, hogy Washington egy dróncsapásban megölte az iráni Forradalmi Gárda elitegységét vezető Kászim Szulejmáni tábornokot. Teherán figyelmeztette Washingtont és régióbeli szövetségeseit, hogy ne próbálják megtorolni a szerda hajnali támadást.

A NATO sajtószolgálatának közlése szerint Trump és Stoltenberg megvitatta a közel-keleti helyzetet és a NATO szerepét. Az amerikai elnök arra kérte a NATO főtitkárát, hogy a katonai szövetség vállaljon nagyobb szerepet a Közel-Keleten.

A katonai szövetség hozzátette: a NATO kulcsszerepet játszik a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemben, többek között iraki és afganisztáni kiképző missziói révén, valamint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet legyőzésére szerveződött globális koalíció tagjaként.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!