Izraeli-palesztin - Spanyolország a polgári lakosság elleni erőszak beszüntetésére szólít fel

Terrorizmus, 2023.10.08

Spanyolország a polgári lakosság elleni erőszak beszüntetésére szólított fel vasárnap az Izrael és a palesztinok között kitört újabb fegyveres konfliktusban, határozottan elítélve a terrorizmust.

Pedro Sánchez miniszterelnök az X (korábban Twitter) közösségi online platformon reagált a Hamász által elkövetett támadásokra, kifejezve a dél-európai ország szolidaritását az áldozatok és családjaik felé.

"Spanyolország fenntartja elkötelezettségét a regionális stabilitás mellett" - fogalmazott üzenetében.

Az Izraelben tartózkodó spanyol állampolgárok ellátása érdekében mozgósították a tel-avivi nagykövetséget és a jeruzsálemi konzulátust - erről José Manuel Albares külügyminiszter számolt be az X felületen.

Az ott élőktől azt kérték, hogy maradjanak otthonukban, a turistáktól pedig azt, hogy ne hagyják el a szállodát.

A tárcavezető közölte, hogy már egyeztetett az izraeli, a jordániai, az egyiptomi, a katari és palesztin kollegájával a terrortámadás utáni válságkezelésről, csakúgy mint az uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselővel a közös európai fellépés összehangolásáról.

"El kell kerülnünk a konfliktus regionális eszkalációját és több ártatlan élet elvesztését" - hangsúlyozta.

A Spanyol Zsidó Hitközségek Szövetsége Spanyolország (FCJE) a támadást követően közleményben szólította fel a spanyol hatóságokat a helyi palesztin szervezeteknek juttatott közpénztámogatások nyomon követésére, így kizárva annak lehetőségét, hogy katonai eszközöket finanszírozzanak, amelyeket terrorista célra használnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!