Kabuli robbantás - KKM: az aljas támadások sem tántorítanak el szerepvállalásunktól a terrorizmus elleni küzdelemben

Terrorizmus, 2017.05.31

Az ilyen aljas és gyáva támadások semmilyen mértékben sem tántorítanak el bennünket elkötelezett szerepvállalásunktól a terrorizmus elleni küzdelemben - reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a szerdán az afgán fővárosban elkövetett robbantásos merényletre.

A tárca a kormany.hu oldalon megjelentetett közleményében azt írták: a KKM-nél megdöbbenéssel értesültek a kabuli német nagykövetség előtt elkövetett robbantásról, amelyet "a leghatározottabban elítélünk".

Kiemelték: Németország számíthat a magyar kormányra, hiszen "a polgáraink biztonsága e tekintetben is egyedüli fontossággal bír".

A tárcánál együttérzésüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi gyógyulást kívántak.

Az afgán kormánymédia közlése szerint kilencven ember meghalt, a sebesültek száma pedig elérte a 400-at abban a robbantásban, amelyet egy tartálykocsival hajtottak végre ismeretlenek Kabul diplomáciai negyedénél.

A támadást a német nagykövetség megerősített kapuja közelében, egy forgalmas csomópontnál hajtották végre a délelőtti csúcsforgalom idején, és más fontos környékbeli létesítmények - így a francia és a török nagykövetség épülete - is megrongálódtak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!