Niedermüller Péter: a terrorizmust kerítésekkel nem lehet feltartóztatni

Terrorizmus, 2017.03.15

A terrorizmust kerítésekkel, falakkal, egyre szigorúbb törvényekkel, újabb és újabb bizottságokkal, tagállami különutakkal nem lehet feltartóztatni - hangsúlyozta Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője, az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén a terrorellenes intézkedésekről folyatott szerdai vitában.

Niedermüller Péter felszólalásában azt hangoztatta, a párizsi, brüsszeli és berlini merényletek áldozatainak értelmetlen halálát követően számba kell venni, hogy mit kell tenni a terrorizmus elleni harcban az európai polgárok biztonsága érdekében.

Véleménye szerint nincs fontosabb feladat, mint a radikalizálódás megállítása, ezt pedig csak közös, átfogó programmal lehet megtenni - húzta alá. Olyan európai összefogással, amely hatékonyan segíti a társadalmi integrációt, amely jövőt, perspektívát, boldogulást, szociális biztonságot kínál mindenkinek.

"Ha erre nem leszünk képesek, akkor hiába beszélünk biztonságról, terrorizmus elleni harcról" - fogalmazott a képviselő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!