Politikai indíttatásból okozhatott balesetsorozatot egy férfi Berlinben

Terrorizmus, 2020.08.19

Iszlamista terrortámadásnak minősítette szerdán a berlini ügyészség a német fővárosban előző este szándékosan okozott balesetsorozatot, amelyben hatan megsérültek.

A nyomozás első megállapításai szerint "iszlamista indíttatású támadás történt", azonban feltártak arra utaló adatokat is, hogy az ügy gyanúsítottja pszichés problémákkal küszködik - idézték hírportálok az ügyészség szóvivőjét.

A német főváros déli és délnyugati részét átszelő A100-as autópályán kedd este három baleset történt, hatan megsérültek, köztük hárman súlyosan. Sajtójelentések szerint a baleseteket okozó autós elgázolt több motorost, nekihajtott kocsiknak, és amikor járműve megállt, felmászott a tetőre és a magasba emelt egy fémdobozt, amelyről azt állította, hogy robbanószerkezetet tartalmaz, és működésbe hozza, ha bárki megközelíti.

Az iraki származású férfi szemtanúk szerint az Allahu akbar kiáltást is hallatta - áll a beszámolókban. A helyszínre riasztott rendőrök leteperték és elszállították. A dobozban csak szerszámokat találtak a tűzszerészek. A 30 éves férfit ismerte a rendőrség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!