Legfrissebb

Még több...


TV műsor

Stockholmi gázolás - A KKM elítéli a stockholmi terrortámadást

Terrorizmus, 2017.04.07

Elítéljük a stockholmi terrortámadást; a svéd emberek számíthatnak Magyarországra a terrorizmus elleni harcban - közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke pénteken az MTI-vel.

A sajtófőnök úgy fogalmazott: "megdöbbenve értesültünk a stockholmi terrortámadásról, Svédország mellett állunk ezekben a nehéz órákban".

Felfoghatatlan, hogy ártatlan emberek az egyik pillanatban még jókedvűen sétáltak, vásároltak a belvárosban, a következő pillanatban pedig brutális támadás áldozataivá váltak - írta.

Menczer Tamás hangsúlyozta: "elítéljük ezt az aljas cselekedetet", együtt érzünk az áldozatokkal, a sérülteknek jobbulást kívánunk.

Biztosítjuk a svéd embereket arról, hogy számíthatnak Magyarországra a terrorizmus elleni harcban - áll a sajtófőnök közleményében.

Péntek délután sétálóutcába hajtott egy furgon Stockholmban, és legalább három embert halálra gázolt, sokakat pedig megsebesített. Stefan Löfven svéd miniszterelnök az esettel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy "minden jel szerint" terrortámadást követtek el a kisteherautóval.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!