Szijjártó Péter együttérzését fejezte ki a brit népnek a londoni terrortámadások miatt

Terrorizmus, 2019.11.29

A magyar kormány együttérzését és részvétét fejezte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Dominic Raab brit külügyminiszternek a pénteki londoni késeléses terrortámadás miatt küldött levelében, egyúttal hangsúlyozta: a támadás megerősíti őket abbéli meggyőződésükben, hogy továbbra is kitartóan küzdeni kell a terrorizmus ellen.

Szijjártó Péter a levélben - amelynek magyar fordítását tárcája eljuttatta az MTI-nek - azt írta Dominic Raabnak, hogy "gondolatainkban és imáinkban az áldozatokkal és családjaikkal vagyunk."

"Ez az értelmetlen és brutális támadás megerősít bennünket abban a meggyőződésünkben, hogy továbbra is kitartóan küzdenünk kell a terrorizmus ellen. Az Egyesült Királyság számíthat Magyarország megingathatatlan szövetségére" - tette hozzá a magyar diplomácia irányítója.

A minisztérium később azt közölte, hogy a jelenlegi információk szerint a támadasnak nincs magyar érintettje.

Kormányforrásokból származó péntek esti brit médiaértesülés szerint két halálos áldozata van a London belvárosában elkövetett késeléses terrortámadásnak.

A támadásban, amely a Temzén átívelő London híd déli végénél történt, a rendőrség egyelőre számszerű részleteket nem tartalmazó bejelentése szerint többen megsérültek.

A BBC televízió azonban hivatalos kormányzati forrásokat idézve péntek este azt közölte, hogy a sérültek közül ketten életüket vesztették.

A Scotland Yard nem sokkal korábban bejelentette, hogy a gyanúsítottat a rendőrök agyonlőtték.

Boris Johnson brit miniszterelnök péntek esti nyilatkozatában közölte, hogy az incidens óta a hatóságok ellenőrzésük alá vonták a helyzetet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!