Terroristagyanús palesztinokat vettek őrizetbe Izraelben

Terrorizmus, 2023.08.22

Az izraeli biztonsági szervek terroristagyanús palesztinokat vettek őrizetbe az éjjel tartott razziákon Ciszjordániában - jelentette az izraeli hatóságok közlése alapján a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.

Az izraeli hadsereg, a Sin Bét belbiztonsági szolgálat és határőr rendőr-katonai egységek tagjai harminckét körözött palesztint fogtak el Ciszjordániában, akiket terrortevékenységgel vádolnak.

A palesztin egészségügyi minisztérium közlése szerint az izraeli fegyveres erők akciója nyomán Dzsenín térségében életét vesztette egy palesztin fiatal, a tizenhét éves Otman Abu Karraj.

Két letartóztatott palesztint azzal gyanúsítanak, hogy ők követték el hétfőn Hebron közelében azt a terrortámadást, amelyben agyonlőttek egy negyvenkét éves nőt, és súlyosan megsebesítettek egy negyven év körüli férfit a mellettük elhaladó kocsiból rájuk leadott lövésekkel.

A Hebronban elfogott, egymással rokoni kapcsolatban álló két gyanúsított a Sin Bét szerint "kapcsolatba hozta magát" a Názáret és Hebron közötti 60-as út Hebron melletti kereszteződésénél elkövetett merénylettel.

Az ENSZ beszámolói szerint az elmúlt másfél évben növekedett az erőszakcselekmények száma Ciszjordániában. Nőtt az izraeli civilek és katonák elleni palesztin támadások száma, az izraeli biztonságiak éjszakai razziákon próbálják letartóztatni a terroristákat, és a szélsőséges zsidó telepesek is több bosszútámadást hajtottak végre palesztinok ellen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!