Terrorizmus - Elítélték az Iszlám Állam terrorszervezet egyik tagját Németországban

Terrorizmus, 2020.06.03

Több mint négy év börtönbüntetésre ítélték szerdán Németországban a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet egyik iraki tagját.

A balkáni migrációs útvonalon 2015-ben érkező 29 éves férfi büntetése 4 év 3 hónap szabadságvesztés, amiért csatlakozott a terrorszervezethez és hazájában részt vett fegyveres akciókban, harci és büntető műveletekben.

A vádlott beismerte, hogy belépett a terrorszervezetbe és jelen volt kivégzéseken. "Meleg vagyok, és féltem, hogy megölnek. Csak azért álltam be közéjük, hogy ne lökjenek le egy toronyról. Kényszerhelyzetben voltam" - védekezett a férfi a Die Welt című lap hírportáljának beszámolója szerint.

Védője elmondta, hogy a férfit csak a kannabisz, az alkohol és a férfiakkal kialakítandó nemi kapcsolat érdekelte, és szexuális beállítottságáról az egész falu tudott. Ő volt a településen "Mohamed, a fodrász" - idézte a Die Welt az ügyvédet, aki elmondta: a vádlottat az Iszlám Államhoz korábban csatlakozó gyermekkori barátai kényszerítették, hogy belépjen a szervezetbe. Azzal fenyegették, hogy nem nézik el többé meleg voltát, ha nem áll dzsihadistának.

A szövetségi legfelsőbb ügyészség 5 év, a védelem 3 év 9 hónap börtönbüntetést javasolt. A bíróság a nagyjából a középértéket választotta.

Az ügyészség azzal is megvádolta a férfit, hogy részt vett egy 13 robbantásból álló merényletsorozatban Irakban. A vád fő tanúja a tárgyaláson elmondta, hogy többször látta a vádlottat, amint egy autóval olyan gázpalackokat szállít, amilyeneket a merényletekhez használtak. A bíróság nem találta elégséges bizonyítéknak a szemtanú vallomását, és felmentette az iraki férfit e vádpont alól.

A férfi Németországban az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Bottropban élt. Az önkormányzat 20 évre kitiltotta a városból.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!