Választás 2018 - Átadták az új apátfalvi sportcsarnokot

Választás 2018, 2018.04.06

Nemzetközi futsalmérkőzések rendezésére is alkalmas sportcsarnok épült Apátfalván, a 938 millió forintos beruházást pénteken adták át a Csongrád megyei községben.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az ünnepségen hangsúlyozta, egy kisközösség számára fontosak a sportlétesítmények, melyek megteremtik a feltételeket a gyerekeknek és a felnőtteknek a testmozgásra. A sportcsarnok megadja az együttlét lehetőségét az apátfalvaiaknak, mert közösségi rendezvények helyszíneként is működik majd.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus hangsúlyozta, a kormány elképzeléseibe szervesen illeszkedik, ami Apátfalván megvalósult. A kormány célja minden magyar kistelepülésnek esélyt biztosítani a fejlődésre: a közösségnek lehetőséget a boldogulásra, a családoknak munkát a megélhetésre.

Szekeres Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, több mint negyven éve - a helyi általános iskola építése óta - nem történt hasonló ingatlanberuházás a községben. A 2263 négyzetméteres alapterületű, kétszintes, 224 ülőhellyel ellátott sportcsarnok 938 millió forintból épült, a költségekből 660 millió forintot TAO-támogatás fedezett.

A csarnokban a hétköznapokon az általános iskolások testnevelés óráit tartják, ezt követően az utánpótlás, illetve felnőtt labdarúgók használják. Az intézmény a Makói Kézilabda Club által szervezett eseményeknek is helyszínt biztosít. A csarnokot az amatőr labdarúgók és kézilabdások is igénybe veszik, hétvégente pedig ingyenes alakformáló tornát szerveznek a csaknem háromezer lakosú községben élőknek.

Nógrádi Tibor, a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke közölte, a több korosztályt kiszolgáló, multifunkcionális csarnok nemcsak a labdarúgókat, hanem valamennyi teremsport művelőit kiszolgálja, és nemzetközi futsal mérkőzések rendezésére is alkalmas.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!