Választás 2018 - Az NVI értetlenül áll az MSZP közleménye előtt

Választás 2018, 2018.04.13

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) nem érti az MSZP által neki címzett kérdéseket.

Az NVI pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, hogy értetlenül áll az MSZP korábbi közleménye előtt. Abban az ellenzéki párt a többi között azt rótta fel a választási szervnek, hogy nem tudni, miért omlott össze a valasztas.hu tájékoztatási felülete, miként térhetnek el a szavazóköri névjegyzéki adatok az NVI honlapján találhatóktól és miért nem zárták le a törvényes határidőre a névjegyzéket.

Az NVI azt írta: péntek délelőtt több párt, így az MSZP személyesen megjelent szakértőinek a kérdéseire is választ adtak a választási informatikával kapcsolatban. A tájékoztatón elhangzott - idézték fel -, hogy a Nemzeti Választási Rendszer - a választás lebonyolítását támogató informatikai rendszer - feladatát folyamatosan, így a választás napján is zavartalanul látta el.

Úgy folytatták: a valasztas.hu-nál történt honlapcserével kapcsolatban az NVI jelezte, független szakértők bevonásával vizsgálatot folytat, amelynek eredményéről tájékoztatni fogja a pártokat és a nyilvánosságot.

Közölték: a választói névjegyzéket az átjelentkezési kérelmek feldolgozása után, a törvényes határidőn belül, április 6-án 22:13:52-kor lezárták. A választásnapi névjegyzéki adatok nem térhetnek el az NVI honlapján található adatoktól - tették hozzá.

Megismételték, hogy a szavazóköri eredményekkel kapcsolatos jogorvoslatokat az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságoknál kell jelezni április 17-én, jövő kedden 16 óráig. Ezekkel kapcsolatban az NVI-nek nincs hatásköre - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!