Csudapest - Zenés filmtörténeti kalandozás

2018.04.05, 19:00 - Hungi Vigadó

rendezvény

Csudapest - Zenés filmtörténeti kalandozás CSUDAPEST - Zenés filmtörténeti kalandozás

JEGYINFORMÁCIÓ:
Elővételben: 1.500.- Ft
Helyszínen: 1.700.- Ft
szinhazikalandozasok@gmail.com
+36-70/394-3968

Szereplők:
Márkus Judit-színművésznő
Janik László-színművész

A 2 x 2 néha 5 című zenés film a Rákosi-korszak ártalmatlan, szórakoztató szuperprodukciója volt, mégis botránykő lett a magyar filmtörténetben. A háromszoros Kossuth-díjas rendezőt, Bán Frigyest ugyanis leváltották a stáb éléről. A fegyelmi tárgyalás jegyzőkönyvébe hosszúra nyúlt forgatási ebédszünetek és túl magas taxiszámlák kerültek vádpontként, de valójában a rendező korábbi filmjében is főszerepet kapó Vass Éva (a magyar Marylin Monroe) személye, pontosabban a rendező és a színésznő több mint szakmai kapcsolata vált a radikális lépés kiváltó okává. Bánt leváltották, a női főszereplőt pedig kicserélték. A rendezés egy tehetséges kezdő, Révész György ölébe hullott. Az egész prűdségre valló közjátékban az a legmulatságosabb, hogy az addig elkészült hanganyagot “elfelejtették” újra felvenni, így a film ma is vetített kópiáin Vass Éva énekhangja szólal meg Ferrari Violetta ajkán, noha erről a főcím nem tudósít.
Ki ne lenne kíváncsi régi magyar filmjeink kulisszatitkaira? Hát még akkor, ha olyan nagy slágerekhez kapcsolódnak a rejtélyek, mint a Különös éjszaka, a Holnap, ki tudja, látsz-e még?, a Félteni kell, vagy a Szeretni bolondulásig.
A CSUDAPEST című zenés műsor boldogan vállalkozik arra, hogy beavassa a mélyen tisztelt publikumot ezekbe a ritkán hallott anekdotákba. A humorral fűszerezett történeteket Janik László színművész tolmácsolja, a jól ismert, fülbemászó dallamok pedig Márkus Judit hangján keresztül röpítenek vissza az 50-es, 60-as, vagy éppen a 70-es évekbe. Ugye te is akarod?

Az előadás a Hungi Vigadó első emeleti Aulájában lesz!

Információk

Hol?

Hungi Vigadó
Szeged, Stefánia

Mikor?

2018.04.05, 19:00
Kövess minket a Facebookon!