A Hyundai i30 N vagy a Honda Civic Type-R a gyorsabb?

Autók, 2020.10.18

A Honda Civic Type-R, valamint a Hyundai i30 N két remek elsőkerék meghajtású sportos 5 ajtós, de vajon melyik gyorsul jobban? A Cars.co.za csapata a dél-afrikai Cape Town-ban próbált választ találni a kérdésre.

Honda Civic Type-R vs yundai i30 N Mindkét modellből jön majd ki 2021-es verzió, azokra azonban még várni kell, így a tesztet a jelenleg forgalomban lévő változatokkal végezték el.

Papíron a Honda sportautója erősebb, hiszen a 2.0 literes japán "rizsrakéta" 315 lóerőt és 400 Nm nyomatékot termel. A Hyundai üdvöskéje sem éppen gyenge, hiszen az i30 N 271 lóerőt és 378 Nm nyomatékot szabadít rá az első kerekekre, egyébként mindkét autóban egy 6 sebességes manuális váltó teszi a dolgát. A videón is jól látszik, hogy a kis dél-kóreai méregzsák jól kapta el a rajtot, azonban a Honda erőtartaléka megmutatkozott a negyed mérföldes, azaz 402 méteres táv alatt. A Cars.co.za csaoata szerint igaz, hogy a Honda gyorsabb, illetve versenypályán valószínűleg jobban teljesít az i30 N-nél, azonban a Hyundait élvezetesebb vezetni. Nézze meg Ön is a videót, érdemes.


(Webrádió)

Címkék

Hyundai i30 N Honda Civic Type R Drag race
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!