A Porsche 918 Spyder vagy a Bugatti Chiron a gyorsabb?

Autók, 2020.07.29

Amennyiben fel kellene soroljam a világ top10 szupersportautóját, a Porsche 918 Spyder és a Bugatti Chiron is előkelő helyen szerepelne a listán. De vajon a Porsche vagy a Bugatti a gyorsabb?

Erre a kérdésre keresték a választ Svájcban is, ahol a két szupersportautó feszült egymásnak, rendkívül szoros eredményt produkálva. A Porsche 918 Spyder egy csodálatos autó, ugyanakkor leginkább szupergazdagok engedhetik meg maguknak. A Porsche stílszerűen 918 darabot gyártott belőle, amelyet egy 4,6 literes V8-as benzines szívó motor, valamint két elektromos erőforrás mozgat. Az iparművészeti remeknek is beillő sportautó mindössze 2,5 másodperc alatt alatt éri el a százas tempót, míg végsebessége 344 km/h körül alakul. A 918-as teljesítménye lenyűgöző 875 lóerő és 1280 Nm nyomaték.

A Bugatti Chiront senkinek sem kell bemutatni, az 1500 lóerős szupersportautó nehezebb stuttgarti vetélytársánál mintegy 300 kg-al, viszont papíron jóval erősebb is. A Chiron 8.0 literes W16-os és 4 turbóval lélegeztetett motorja 2,5 másodperc alatt repíti álló helyzetből százas tempóra, míg végsebessége gumitól függően 420 km/h.  

A Porsche egy Veyronnal is összemérte volna tudását, a Chiron elődje azonban beragadt a rajtnál, így ez a mérkőzés egyoldalú Porsche győzelmet hozott. A Veyron sofőrje el is engedte ezt a meccset.  

(Webrádió)

Címkék

Bugatti Chiron Porsche 918 Spyder Drag race
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!