Audi S4-el Bugatti Chiron ellen?

Autók, 2018.09.22

A kérdés persze költői, hiszen az S4 messze nem gyári, sőt az igazat megvallva a teljesítménye sem sokkal marad el a Chironétól.

A Bugatti óriásit dobbantott, amikor jó néhány évvel ezelőtt piacra lépett a Veyronnal, csakhogy azóta sok idő telt el és már az utód is itt van, mégpedig az 1500 lóerős Chiron képében. Nem sok autónak lenne esélye ellene, de azért egy alaposan felhúzott Audi S4 beleállt a kihívásba. A B5-ös teljesítménye egészen pontosan 1282 lóerő, amely nem sokkal marad el a Chiron 1479 lovas teljesítményétől. Az biztos, hogy nagy csata várható, hiszen a Bugatti újdonsága 2,5 másodperc alatt abszolválja a százas sprintet, míg végsebesség bőven 400 km/h felett van.

Vajon simán lenyomja a Chiron az Audit, vagy okozhat fejfájást a karikás márka? 

Egyébként a Bugatti pont most rukkolt ki egy új modellel, amely a Divo névre hallgat és amely főleg a kanyarokra van kihegyezve. Az újdonsághoz azonban lehetetlen hozzájutni, hiszen mind a 40 darab gazdára talált, annak ellenére, hogy az ára nagyjából 1,6 milliárd forint.  


Mindkét autót a W16-os 8 literes négyturbós erőforrás hajtja, amelynek névleges teljesítménye 1500 lóerő. A Divo végsebességét azonban a gyáriak 380 km/h-ra korlátozták.  

De visszatérve az eredeti kérdésre: Audi S4 vagy Bugatti Chiron? Kérem tegyék meg tétjeiket.

(Webrádió)

Címkék

Bugatti Chiron Bugatti Divo Audi S4 1300 LE Drag Race
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!