Autós találkozó a beteg gyerekekért Hódmezővásárhelyen

Autók, 2022.12.18

Immár második alkalommal rendeztek Karácsonyi Jótékonysági Márkafüggetlen Autós Találkozót Hódmezővásárhelyen, melynek célja idén is nemes volt, hiszen az autósok négy beteg gyermeknek, illetve a helyi kórháznak gyűjtöttek adományokat.

2. Karácsonyi Jótékonysági Márkafüggetlen Autós Találkozó. Közel száz autós gyűlt össze a csípős hideg ellenére a hódmezővásárhelyi Hódtói sportcsarnokkal szemben lévő placcra, hogy találkozzanak, illetve adományt gyűjtsenek 4 rászoruló gyermeknek. A felhívásra több tucat autós érkezett, jó néhány szegedivel is lehetett találkozni a jótékonysági rendezvényen. Volt aki még ledes égősort, megint mások pedig fenyőfát is hoztak magukkal dekoráció gyanánt. Olyan hölgy sofőr is akadt, aki plüss rénszarvast applikált kis Opel Corsajára. Az autósok természetesen kulturáltan vonultak a rendezvény helyszínére, ahová nem érkeztek üres kézzel, hiszen a szervezők többek között színes ceruzákat, társasjátékot, gyümölcsöt, tisztálkodási szereket és mesekönyvet kértek a rászorulóknak, hogy a beteg gyermekeknek is szebben teljenek a karácsonyi ünnepek.  

Az adományokat a szervezők négy gyermeknek juttatják el, Viktorkának, Csonginak, Benettnek és Misunak. Viktorka 10 éves kisfiú, aki sajnos SMA2 gerinc eredetű izomsorvadásban szenved, de ennek ellenére hatalmas focirajongó, a vb-t is árgus szemekkel követi. Csongi 3, míg Benett 2 éves kisfiú. Benett vele született Omphalocele betegséggel kénytelen együtt élni, amely azt jelenti, hogy egyes szervei a hasüregen kívül találhatók. A szervezők szintén adományt vártak a 13 éves Misunak is, aki mozgássérült, ugyanakkor imádja a szépirodalmi könyveket, neki gluténmentes élelmiszert és ruhákat gyűjtöttek.  

Tekintettel a korai sötétedésre és a metsző hidegre nem maradtak sokáig az autósok, de ennek ellenére mintegy százan gyűltek össze, hogy a jótékonyság mellett megmutassák és mustrálják egymás autóit. Reméljük a remek kezdeményezés jövőre is folytatódni fog.  
(Webrádió)

Címkék

2. Karácsonyi Jótékonysági Márkafüggetlen Autós Találkozó Hódmezővásárhely
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!