Hihetetlen: Nissan GT-R húzott ki egy kamiont szorult helyzetéből

Autók, 2022.01.09

Kamiont vezetni nem egyszerű feladat és ez hatványozottan igaz akkor, ha az utak királyai havas, szerpentines úttal találkoznak.

Nissan GT-R & Volvo FH A Youtube-ra feltöltött videó tanulsága szerint egy Volvo FH kamion sofőrje került bajba Boszniában, de szerencséjére összetalálkozott egy szépen megépített tuningolt GT-R-el.

A szupersportautó tulajdonosa látta, amint a nyerges vontató sofőrje küszködik a hegyre történő feljutással, ezért döntött amellett, hogy "felvontatja" a több tonnás járművet.

Egyes pletykák szerint az összkerekes szupersportautót csak a videó kedvéért fogták be a kamion elé és igazából nem is sokat segített a kamion feljutásában, mi szeretnénk azt hinni, hogy ez nem 
így van, tehát igen is a GT-R hathatós segítsége nélkül a kamion nem tudott volna  kiszabadulni szorult helyzetéből.  


Egy biztos, hogy a képen látható Nissan GT-R-t a Madisma Performance csapata tuningolta, amely jóval erősebb, mint a széria változat. A tuner akár 1000 lóerős kúrát is ajánl a 3,8 literes duplaturbós V6-os motorhoz, amely alap esetben 592 lóerőt és 652 Nm nyomatékot teljesít.  

Annak ellenére, hogy a GT-R-t 2007-ben mutatta be a Nissan a nagyközönségnek, a mai napig is az egyik legnépszerűbb modell a szupersportautók mezőnyében és nem csak a kedvező vételára miatt, hiszen a tunerek szívesen veszik kezelésbe a tuning barát motort, amely már alapból is bivalyerős, de létezik 2000+ lóerősre felhúzott változat is. A Nissan méltó utódot szeretne állítani a méltán népszerű R35-ös GT-R-nek, hamarosan érkezhet az utód, amely a V6-os mellett hibrid, azaz a mai trendnek megfelelően elektromosan segített hajtással érkezhet a tervek szerint.

(Webrádió)

Címkék

Nissan GT-R Volvo FH
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!