Kemény dió: Az 1000 lóerős Ford GT vagy a McLaren 720S a gyorsabb?

Autók, 2018.09.30

Az első generációs Ford GT nagyon szép autó, ugyanakkor V8-as motorja "mindössze" 550 lóerőt teljesít, így a McLaren 720S-nek nem lenne kihívás. A videóban szereplő Ford GT azonban teljesen más, ez a példány főtengelyen 1000 lóerőt présel ki magából.

McLaren 720S vs Ford GT Heffner Performance
A korábbi generációs Ford GT erőforrását alaposan felhúzták, hiszen az eredeti teljesítményének közel kétszeresét hozza, amelyet többek között két turbóval ért el a Heffner Performance. A tuning csomag nem is volt olcsó, ugyanakkor meg is lett az eredménye, hiszen keréken mérve 890 lóerőt tud a Ford nagyágyúja.  

Az ellenfele a szokásos gyári McLaren 720S, amelynek 4 literes ikerturbós V8-as motorja 710 lóerőt teljesít és amely 2,9 másodperc alatt katapultál százas tempóra. A brit szupersportautó elképesztően gyors, csakhogy az átépített Ford GT is az. Vajon melyikük jön ki győztesen a gigászok csatájából? Annyit elárulhatunk, hogy a Ford a második menetben egy vízfolton megcsúszott, így azt nem tudta befejezni. Külön érdekesség még, hogy nem álló helyzetből, hanem lendületből gyorsul a két sportautó.

(Webrádió)

Címkék

Ford GT Heffner Performance McLaren 720S Drag Race
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!