M3-as BMW-ket eszik vacsorára egy tuningolt Ford Focus RS

Autók, 2019.01.21

Azt nem tudni pontosan, hogy milyen lóerőkúrán esett át a videón is szereplő Ford Focus RS, de az biztos, hogy szépen szedi a lábát a kis csapott hátuljú sportverda.

BMW M3 vs Ford Focus RS 2019-ben érkezik a Ford Focus RS legújabb változata, ugyanakkor az előd is igen veretes menetteljesítményre képes, hiszen a 2,3 literes EcoBoost erőforrás kereken 350 lóerőt teljesít, túltöltéssel akár maximális 470 Nm nyomaték kíséretében. Az összekerékhajtásnak köszönhetően pedig 5 másodperc alatti százas sprintre is képes a Focus RS, ami nem rossz teljesítmény, főleg ha egy tuning cég még egy kicsit kezelésbe is veszi.

A videót egy mexikói úton vették fel, amelyen a kis Focus megadásra késztet két BMW-t is. Az első körben egy M3 E93 DCT váltós példányt náspángol el, míg a másodikban egy M3 F80 következik a menüsoron. A két BMW közül az első is átesett némi motortuningon.

Előbbi alapból 414, míg utóbbi 425 lóerős. Sem a 4,0 literes V8-as, sem az újabb 3,0 literes ikerturbós nem tudott megálljt parancsolni a kis Fordnak. A hírek szerint az idei példány 400 lóerő körüli teljesítményre lesz képes, amelyhez a már jól bevált 2,3 literes EcoBoost-ot rendeli hozzá az amerikai gyártó.

(Webrádió)

Címkék

Ford Focus RS BMW M3 Drag Race
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!