Múlt vagy jelen? Honda NSX vs Honda Civic Type-R

Autók, 2020.05.24

Az első generációs Honda NSX legenda a maga nemében, nem is csoda, hogy a japán gyártó néhány éve előrukkolt a folytatással. Ugyanakkor a Civic Type-R-nek is megvan a maga rajongótábora, de vajon melyik a gyorsabb a múlt szupersportkocsija vagy a jelen sportautója?

Honda NSX vs Honda Civic Type-R A videóban is látható 2017-es Honda Civic Type-R 2.0 literes turbós motorja nem kevesebb, mint 316 lóerő leadására képes, míg végsebesságe 272 km/h. A villámgyors ötajtós mindössze 5,8 másodperc alatt abszolválja a százas sprintet.  

A kék sarokban a Honda egykori nagyágyúja, a legendává avanzsálódott NSX, amelynek 3.2 literes V-Tec erőforrása 290 lóerős. A változó szelepvezérlésű szupersportautó könnyebb súlyának köszönhetően mindössze 5,7 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből százas tempóra. Fontos megjegyezni, hogy míg az NSX vérbeli hátsókerekes sportautó, addig a Civic Type-R elsőkerék meghajtású, előbbi a rajtnál sokat hozhat a konyhára. Vajon ki nyeri a múlt és a jelen csatáját, a 8000 rpm fölé forgatható NSX vagy a modern turbó motorral ellátott Civic Type-R? Érdekesség még, hogy a Honda NSX rendkívül népszerű a gyűjtők körében, így míg a Civic Type-R ára 30.000 dollár körül mozog, a szívómotoros Hondáért több mint kétszer ennyit is elkérhetnek. Tekintse meg Ön is a Carwow látványos videóját. Annyit előljáróban elárulhatunk, hogy nagyon szoros volt a végeredmény. Ön kinek szurkol?

(Webrádió)

Címkék

Honda NSX Honda Civic Type-R Drag Race
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!