Törötten is millókat ér a Porsche utcai versenyautója

Autók, 2021.05.20

Elvileg nem lehet talpra állítani, de alkatrészként is milliókat ér ez a törött Porsche 911 GT2 RS.

Porsche 911 GT2 RS crash
A Porsche utcai versenyautója elképesztően mutatós jármű és mivel szupersportautóról beszélünk az árcédulája és csillagászati, már annak aki egyáltalán megengedhet magának egy ilyen csodálatos járgányt. A cikkben szereplő Porsche egykor szebb napokat is megélt, de most egy szerencsétlen balesetnek köszönhetően a méregdrága törött sportautók oldalára, a Copartra került. A GT2 RS-t elvileg nem lehet talra állítani, de még így törötten is milliókat adnának érte a fanatikusok. Az árverés pénteken zárul és jelenleg 73.500 dolláron, azaz valamivel több mint 21 millió forinton áll a licit. A Porsche egy komolyabb baleset résztvevője lehetett, hiszen javítani már elvileg nem lehet, csak az alkatrészek árusíthatók ki belőle, még a légzsákok is nyíltak.  

Az autó 3,8 literes ikerturbós motorja egyébként jár, elvileg menthető, akárcsak az erőátvilteről gondoskodó PDK váltó. Valaki biztos a nagy biznisz reményében tesz ajánlatot a Porschéra, amelyből túl sok nem gördült le a gyártószalagról. 

Az autó soros hathengeres motorja egyébként újkorában 690 lóerőt teljesít 750 Nm nyomaték kíséretében. A százas sprintet mindössze 2,7 másodperc alatt teljesíti, míg végsebessége 340 km/h. A GT2 RS egyébként a maga idejében a leggyorsabb sorozatgyártású autó volt, még körrekordot is mentek mentek vele a Nürburgringen.
(Webrádió)

Címkék

Porsche 911 GT2 RS Copart

Galériánk

Porsche 911 GT2 RS crash Porsche 911 GT2 RS crash
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!