1996-ban volt nagyobb felújítás a Belvárosi hídon

Belföld, 2022.06.23

26 éve esett át nagyobb felújításon a szegedi Belvárosi híd. A megyeszékhely forgalmas átkelőjét folyamatosan ellenőrzik a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szakemberei, ha szükséges beavatkoznak.

Belvárosi híd Idén már nem lehetett tovább halogatni, ugyanis a dilatációs szerkezet gumiágyazata több helyen sérült, szükségessé vált a beavatkozás. A Belvárosi híd Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának kezelésében áll, amelyre a város 2022. évben mintegy bruttó 50 millió forintot fordít, de ebbe az összegbe a városszerte található, mintegy 35 db kisműtárgy (kishidak) is beletartoznak, itt jellemzően például az Újszegedi Holt-Marosi csatorna hídjaira, a Tápé (Szillér-Baktói főcsatorna) hídjaira, Maty-Subasai főcsatorna hídjaira kell gondolni. Szeged másik átkelője, a Bertalan híd egyébként állami kezelés alatt áll, itt a városnak nincs teendője.

A szeged.hu írt arról tegnap, hogy a Belvárosi hidat június 25. és július 12. között lezárják az autós forgalom elől, hiszen a szakemberek a híd dilatációs szerkezetének javítását végzik. A munkálatok során megújul a szerkezethez kapcsolódó aszfaltburkolat, ugyanakkor kijavítják a kerékpárúton, valamint a járdán az évek során keletkező repedéseket, kátyúkat. A kivitelező Hídtechnika Kft. két ütemben végzi a felújítást. Az elsőben június 25-30. között végeznek munkálatokat a Szegedről Újszegedre vezető oldalon, míg a második ütemben június 30-tól július 12-ig dolgoznak a híd hibáinak kijavításán az Újszegedről Szegedre tartó oldalon. A Belvárosi hídon 1996-ban, mintegy 26 éve végeztek átfogó felújítást, ugyanakkor a dilatációs szerkezethez 2009-ben is komolyabban hozzányúltak a szakemberek. Ezt követően is voltak apróbb javítások, amelyek szintén a dilatációt és az aszfaltburkolatot érintették, sőt 2019-ben a két hídfőnél is javításokat végeztek a szakemberek.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai egyébként minden évben elvégzik a vonatkozó jogszabályokban meghatározott kötelező vizsgálatokat. Az átkelő idén egy teljes alsó mosást is kap. Mint portálunk megtudta a Belvárosi híd jelenlegi állapotában funkcióját ellátja, ugyanakkor gondját kell viselni, hogy ez így is maradjon. A június 25. és július 12. között végzett munkálatok alatt forgalomkorlátozás lesz érvényben a Belvárosi hídon, így ezen időszakban csak a tömegközlekedési és hulladékszállító járművek, a taxik, gyalogosok és a forgalmi sávban a kerékpárosok közlekedhetnek. Mindenki másnak a Bertalan hidat kell használnia.
(Webrádió)

Címkék

Szeged Belvárosi híd Felújítás

Galériánk

Belvárosi híd Belvárosi híd
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!