43 év szolgálat után vonult nyugdíjba a Szegedi Mentőállomás veteránja

Belföld, 2024.03.08

Március 12-én töltötte utolsó szolgálatát a Szegedi Mentőállomáson Mulati Árpád, vagy ahogyan sokan ismerik: Churchill - osztotta meg a hírt közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Mulati Árpád Mint írják, Mulati Árpád 1981. január 5-én csatlakozott az Országos Mentőszolgálat közösségéhez, akkor még mint mentőápoló. Mulati Árpád fokozatosan lépkedett a ranglétrán, mentőápolóból mentésirányító lett, majd először a szegedi, később a megyei irányítócsoport vezetője lett.  

Az OMSZ közleménye szerint Mulati Árpád szakmai elhivatottsága mellett egyedülálló humorával lopta be magát kollégái szívébe, mindig meg tudta nevettetni, fel tudta vidítani az életmentőket.  

Az OMSZ-nél sok mentős fülébe csengenek még "Churchill" kedvenc szavai "Hol tart, merre jár?", valamint kedvenc mozdulata is, ahogy kedvenc szemüvegét megigazítja.

"Churchill" ahogyan sokan ismerték, 43 év áldozatos és odaadó munka után teszi le a "lantot", ezen évek alatt több szervezeti kitüntetésben és dicséretben is részesült, de a legfontosabb számára a számtalan rászoruló, akiken segíteni tudott, több ezren köszönhetik neki az életüket.  

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Dél-Alföld legismertebb, legendás mentésirányítója vonul nyugdíjba, Mulati Árpádot bajtársai ünnepélyes keretek között búcsúztatták szerda reggel.  

Mi a magunk részéről is köszönjük áldozatos munkáját és egészségben eltöltött nyugdíjas éveket kívánunk.  

Fotó: OMSZ Facebook
(Webrádió)

Címkék

OMSZ Mulati Árpád Churchill
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!