450 ezerért is kínáltak trombitát a második használtcikk-börzén

Belföld, 2023.11.12

Október 15-én tartották az elsőt, de még a szervezőket is meglepte a hatalmas érdeklődés a használtcikk-börze iránt, amelynek így lett folytatása, sőt továbbiak is várhatók. Október 15-én több mint százat, november 12-én pedig már csaknem 200 asztalt foglaltak az árusok a Mars téri használtcikk-börzére, amelyet immár második alkalommal rendeztek meg vasárnap.

Használtcikk-börze 2.0

Az elsőt még a piac külső nagysátra alatt tartották, de a másodikra már a Nagycsarnokban került sor, amelyet első sorban a hideg, esős idővel magyaráztak a szervezők, igaz végül a rossz idő szerencsére elmaradt. 

A régóta helyet bérlő árusok szerint a vasárnap általában nem annyira forgalmas, de a használtcikk-börze napján rengeteg ember hömpölygött a sorok között, láthatólag sikeres a rendezvény, amely leginkább a Cserepes sori piacot hivatott pótolni. A mintegy 200 asztalnál sokan árultak használt ruhaneműt, cipőt, étkészletet, de természetesen akadtak játékok és könyvek, valamint régiségek is szép számmal. Az antik tárgyak mellett egy gyönyörű állapotban megőrzött trombitát is árultak, amelyért mintegy 450 ezer forintot kért tulajdonosa. Eladója szerint a hangszer külföldi aukciós oldalakon még a dupláját is érheti. A trombita délelőtt még nem talált új gazdára, egy 85 ezerért kínált amerikai fuvola viszont igen. Ugyanakkor biztosan nem a fuvola volt a legidősebb tárgy a börzén, hiszen egy közel 300 éves antik vasalót is kínáltak eladásra, még a hevítéses fajtából. A sokat megélt, koros vasalóért bagatell összeget, mindössze 25 ezer forintot kért a tulajdonosa. Nem nagy ár a történelem egy szeletéért. De volt jóárasított golfütő szett is a vásáron, mindössze 10 ezer jó magyar forintért. Ugyanakkor nem volt hiány replika fegyverekből és szintén utánzat katanákból sem, valamint súlyos bronz szobrok, angyalok, lovak és sasok is új tulajdonost kerestek.

Portálunk értesülése szerint a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. látva a sikeres kezdést további folytatást tervez, a pontos dátum azonban még nem ismert. 

(Webrádió)

Címkék

Használtcikk-börze Mars tér
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!