600 fát telepít városszerte a szegedi önkormányzat

Belföld, 2023.12.15

Mintegy 600 "várostűrő" fát telepít Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a hetekben - tudta meg szerkesztőségünk Avramov András önkormányzati képviselőtől.

Faültetés A facsemeték telepítése már zajlik, amelyet a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. végez el a városban. A telepítés részleteiről Mihálik Edvin, Szeged Zöld város programért felelős tanácsnoka, valamint Avramov András önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót Szőregen, a Sarkantyú és a Pálma utca sarkán.  

Avramov András kérdésünkre elmondta, az önkormányzat egyértelmű célja a zöld területek megóvása, növelése, a most ültetett fákat pedig olyan területekre telepítik, ahol korábban kiszáradt a növényzet. Mintegy 100 helyszínen történik meg a facsemeték telepítése városszerte, most pénteken pedig többek között a Viola és a Pálma utcában ültettek 4 fát azokra a helyekre, ahol korábban kiszáradtak. A mintegy 1,5 méteres fák között jellemzően hársok, juharok, kőrisek, ostorfák találhatóak és ezekből 600-at telepítenek olyan helyekre, ahol korábban elhalt a növényzet. A facsemeték beszerezését és telepítését a szegedi önkormányzat saját forrásból finanszírozza, a beruházás teljes költsége pedig 72 millió forint - tette hozzá a képviselő. A facsemeték gondozását természetesen az önkormányzat saját cége, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!