A 4-es és 6-os villamosok utasterében is érvényesíthetők a digitális jegyek

Belföld, 2022.07.06

Teszt jelleggel a 4-es és 6-os villamosokon az utastérben is érvényesíthetők a digitális jegyek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a két villamosjáraton a papírjegyekhez hasonlóan a BudapestGO alkalmazásban digitálisan megvásárolt, eseti utazásra szóló jegyek is érvényesíthetők a járművek utasterében található matricák beolvasásával.

Az utastérben az ajtók jobb oldalánál és a vezetőfülkénél is megtalálhatók az érvényesítéshez szükséges matricák. Az eseti jegyeket azonnal érvényesíteni kell - tették hozzá.

Megjegyezték: a nagykörúti Combino villamosokat hétvégén és a nem tanítási napokon átirányítják az 1-es villamos vonalára is, így a tesztidőszakban a mobiljegyek érvényesítése az 1-es villamos vonalán is működik.

Ezzel párhuzamosan a BKK vizsgálja az NFC technológia bevezetésének lehetőségét is. Ezzel a módszerrel egyetlen érintéssel beolvashatóvá válna a digitális jegy vagy bérlet, hasonlóan egy bankkártyás fizetéshez.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az eseti digitális jegyek, a napijegyek és a bérletek használata eltérő. Csak a digitális vonaljegyet és az időalapú jegyeket szükséges a kódmatrica beolvasásával érvényesíteni. A napijegyek és a bérletek a vásárláskor megadott kezdő időponttól érvényesek, csak az első ajtós felszállásnál és a metróbejáratnál szükséges beolvasni azokat a matricával.

A BudapestGO mára a fővárosiak közkedvelt utazási alkalmazása lett: négy hónap alatt több mint egymillióan használták - közölte a BKK.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!