A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány közleménye

Belföld, 2022.12.03

(OS) - A Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat nagyszabású ünnepen mondott köszönetet a 26 éve alapított segélyszervezetért, az idén elhunyt Szenczy Sándor alapító elnök életéért és tevékenységéért, a Baptista500 év kezdetéért december 2-án este a Budapest Arénában, amely két év kényszerű szünet után 11. alkalommal adott otthont a baptisták rendezvényének.

A jubileumi ünnep rendhagyó istentisztelet is volt, amelyen Papp János egyházelnök és Szilágyi Béla, a segélyszervezet elnöke mondott igei üzenetet. Papp János kiemelte, Jézus szeretete nélkül nem lehet értékes segélymunkát végezni. Szilágyi Béla köszöntőjében elhangzott: 21. századi, sarkából kifordult világunkra Isten válasza a remény és a mindent megváltoztató, felforgató, meggyógyító szeretet. Negyedszázaddal ezelőtt ezzel a jézusi szeretetforradalommal, egy özvegyasszony ötezer forintos adományával, egy zöldségtárolóból indult el a Baptista Szeretetszolgálat és lehetett részese Isten csodáinak, százezrek sorsfordításának, életváltozásának, sokak megmentésének és oktatásának hazánkban és határainkon túl. A szervezet tevékenységét méltatta Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya, aki arról szólt, hogy imáinkkal, imaláncok indításával is tennünk kell a jelenlegi nehéz helyzetben a békéért. Fellépett Mező Misi és a Magna Cum Laude, Pintér Béla és Szabó Balázs, egy 400 fős kórus és Friderika: velük lett teljes a felejthetetlen alkalom. Az esemény fővédnökségét Kövér László, az Országgyűlés elnöke vállalta.

Kiadó: Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!