A Belváros elvi hozzájárulását adta a Vörösmarty téri karácsonyi vásár új szervezőjének

Belföld, 2022.09.30

Elvi hozzájárulását adta Belváros önkormányzata a Vörösmarty téri karácsonyi vásár szervezésére az Advent Bazilika esemény szervezőinek, miután nem sikerült megállapodásra jutnia a Budapest Branddel - közölte az önkormányzat sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

Közleményükben azt írták, korrekt tárgyalásokat folytattak a fővárosi céggel, ugyanakkor a Budapest Brand - a saját szempontjából érthető okokból - csak két évre szóló együttműködés esetén tudta volna a vásár szervezését elvállalni. Belváros önkormányzata a Vörösmarty tér üzemeltetéséért, valamint az itt élőkért vállalt felelősségére tekintettel olyan együttműködést szeretett volna kialakítani, amely a kölcsönös elégedettségen, a remélt közös sikereken és mindenekelőtt a lakosság igényeinek való megfelelésen alapszik, nem pedig egy előre kialkudott időtartamon - írták, indokolva azt, hogy miért nem a fővárosi cég kapta meg a szervezéshez az elvi hozzájárulást.

Ezúttal a kétszeresen Európa legjobbjának választott Advent Bazilika esemény szervezői kaptak elvi hozzájárulást az idei Vörösmarty téri vásár szervezésére.

Mint írták, Belváros önkormányzata bízik a Vörösmarty téri karácsonyi vásár a lakossági igényeket szolgáló, az ünnep fényét és hagyományos értékeit emelő, színvonalas, a Belvároshoz, a belvárosiakhoz méltó megvalósításában. A Vörösmarty tér hasznosításából származó bevételeket pedig az V. kerület - a korábbi fővárosi gyakorlattal ellentétben -, teljes egészében a közterületek fenntartására kívánja fordítani.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!