A betegápolás legfontosabb kellékei: a fürdőkád ülőkék

Belföld, 2023.06.23

Ezen eszközök nagymértékben megkönnyítik a gondozó személyzet, illetve a hozzátartozók munkáját, ugyanakkor a beteg számára is komfortosabb megoldást kínál a higiéniai tevékenység elvégzésére.

Nyugdíjas A fürdőkád ülőkéknek otthoni környezetben és szakintézményben egyaránt nagy hasznát vehetjük, ehhez hozzájárul az is, hogy bőséges választék áll rendelkezésünkre különféle kialakítású típusokból.  

Milyen fürdőkád ülőkék javasoltak? 

A Rehaker.hu kínálatában fürdőkád ülőkék széles választékát érhetjük el, köztük állítható szélességű, tapadókorongos, kapaszkodóval ellátott változatot, beemelhető zsámolyt, kádra rögzíthető típust. Nagyszerű választás, ha például egy multifunkciós kiegészítő mellett döntünk, amelyet alkalmazhatunk kádbelépő gyanánt, valamint ülőalkalmatosságként is.  

Ezek a praktikus eszközök a mozgáskorlátozottak gondozásának támogatására készültek, illetve a krónikus betegek szakszerű ellátásának segítésére, mindennapos higiéniai feladataik könnyebb lebonyolítására. Egy kifordítható ülőkével például megoldhatjuk a beteg beforgatását, ezáltal emelés nélkül, kíméletes módon végezhetjük el a hely- és helyzetváltoztatást. Mindezt biztonságosan, rögzítve.  

A többfunkciós zsámoly ülésénél speciális kialakítás, apró lyukak gondoskodnak a megfelelő vízelvezetésről, a puha bevonat pedig komfortosabb alkalmazást garantál. Kellően stabil és biztonságos, ugyanis csúszásmentes korongokkal felszerelt. Beállítható a kívánt magasságba, így teljes mértékben személyre szabható az igények alapján.

Elérhetők olyan modellek is, amelyek a legtöbb káddal kompatibilisek, ezek általában ráhelyezhető, állítható típusok, természetesen a beteg állapota döntő a választás folyamatában.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe?

Az ideális fürdőkád ülőke kiválasztásánál tartsuk szem előtt a gondozott állapotát, illetve hogy milyen mértékű a mozgáskorlátozottság. Fontos tehát, hogy teljesen mozgáskorlátozott személyt látunk-e el vagy olyan beteget, aki bizonyos tevékenységeket segítség mellett maga is el tud végezni. Előbbinél mindenképpen olyan megoldást preferáljunk, amellyel megoldható a segítség nélküli kádba emelés is, például egy forgatható ülőke erre remek opciót kínál. Ezzel elejét vehetjük az emelések okozta sérüléseknek, kivédhetjük a baleseteket és megkímélhetjük a derekunkat is.  

Lényeges szempont a helyszín mérete, a terület alakja, a kád formája. Ugyanakkor a gondozott személy kéréseit is vegyük figyelembe, hiszen a cél, hogy számára is minél kényelmesebb ülőketípust alkalmazzunk.

Élhetőbb körülmények praktikus segítőeszközökkel

Az optimális környezet megteremtése az ápoló fél feladata, amennyiben otthoni közegben végezzük a betegápolást, kicsivel könnyebb dolgunk van azon a téren, hogy a döntés joga a választásban a miénk. Szerencsére napjaink bőséges kínálata beteggondozási eszközök terén lehetőséget teremt, hogy komfortosabb életteret alakítsunk ki, ami pedig mindkét félnek egyaránt előnyös.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!