A csomagolás művészete, avagy mi kell a biztonságos csomagküldéshez?

Belföld, 2022.01.17

Akivel akár egyszer is előfordult már, hogy csomagküldésre adta a fejét, rövid távon szembesült azzal a problémával, hogy az elküldendő terméket be is kellene csomagolni.

Csomagolópapír Ráadásul mindezt úgy, hogy a küldemény ne sérüljön és lehetőség szerint egyben érkezzen meg a címzetthez.

Számos lehetőség van a bubis borítéktól a kartondobozig, kisebb dolgokat pedig akár borítékban is küldhetünk. Azonban mindez nem olcsó, hogyha új csomagolóanyagokkal szeretnénk megoldani, de erre is van egy környezetbarát, valamint pénztárcabarát megoldás.

Milyen csomagolóanyagokat érdemes használni?

Amikor csomagolóanyagot választunk, az első és legfontosabb szempont az, hogy a küldemény sajátosságait figyelembe véve, egészben juttassuk célba azt. A kartonpapírok használata régóta nagy népszerűségnek örvend, nem véletlenül, hiszen egészen jó hatásfokkal óvja meg a küldendő tárgyakat.

Azonban egy új kartondoboz ára elég sokat tehet hozzá a csomagküldés költségeihez, így érdemes alternatívákban is gondolkodni. Nem feltétlenül szükséges új kartondobozokat vásárolni ahhoz, hogy a küldeményed megfeleljen a kívánalmaknak.

Pénztárcabarát megoldások a mindennapi csomagküldéshez

Kevesen gondolnak rá, de vannak egészen költséghatékony megoldások. Hogyha valamelyik futárcéggel szeretnél csomagot küldeni, nem feltétlenül kell a drága, új dobozokra költeni a pénzedet. A környezetet és a pénztárcádat is óvod, amikor használt kartondobozt választasz, ezzel újrahasznosítva a csomagolóanyagot. Ugyanis ezeket akár több alkalommal is fel lehet használni, és így nem állítunk elő felesleges hulladékot.

A használt kartonokat a legtöbb üzletben szívesen odaadják, hiszen nekik csak többletmunkát jelent a kidobásuk. De szerencsével járhatsz hulladékgyűjtő szigeteknél is, úgyhogy egy kis kereséssel és időbefektetéssel egészen egyszerűen és költséghatékonyan juthatsz hozzá aránylag nagy mennyiségű dobozhoz.

Te is gyakran rendelsz futárral? Használd újra a csomagolást!

Amennyiben te is szívesen használod a különböző futárszolgálatokat és rendelsz általuk kiszállított csomagokat, légy előrelátó. Ha a neked kiszállított csomagok csomagolóanyagait félreteszed, a csomagolási előírásoknak megfelelő dobozokhoz juthatsz. Így ha csomagküldésre kerül a sor, nem lesz gondod arra, hogy mibe is tedd az elküldeni kívánt terméket.

Amennyiben nincs időd kartondobozok után kutatni, vagy nem akarsz a hulladékgyűjtő sziget körül ólálkodni, már számodra is van megoldás. Számos cég teszi lehetővé, hogy a használt kartondobozokat online is megvásárolhatod. Ez jelent némi többletköltséget, de jóval kedvezőbb, mint az új dobozok ára. Ha cégen keresztül vásárolsz, az ráadásul garancia is arra, hogy a csomagolóanyagok minősége megfelelő lesz.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!